ליד הקפה

מתכון לעוגיות דאבל שוקולד מושחתות

אם אי פעם התלבטתם בין אפיית עוגיות לבראוניז, יש לנו הכרעה בשבילכם: עוגיות השוקולד הדביקות והכה מושחתות הללו. הן עשויות מבצק שוקולד דחוס, עם נתחי שוקולד נוספים מעל וזילוף של מלח גס - שילוב מושלם של חלומות העוגיות-בראוניז שלכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
עוגיות דאבל שוקולד מושחתות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • ½2 כוסות (350 גרם) קמח, מנופה
  • 1/2 כוס (50 גרם) קקאו
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • ½1 כפיות מלח גס
  • 1 כוס (225 גרם) + 2 כפות חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס (150 גרם) + 2 כפות סוכר מגורען
  • 1 כוס (220 גרם) סוכר חום כהה
  • 2 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
  • 1 כף תמצית וניל
  • ½2 כוסות (340 גרם) שוקולד מריר, קצוץ גס
  • מלח גס, לציפוי

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.

2. בקערת המיקסר מקציפים במהירות בינונית את החמאה, הסוכר המגורען והחום, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מגרדים את דפנות הקערה לפי הצורך, כ-3 דקות.

3. מוסיפים את הביצים, אחת אחת, תוך כדי הקצפה, עד להטמעה. מוסיפים את הווניל ומקציפים, לאיחוד.

4. בשלוש פעימות, מוסיפים את תערובת הקמח, תוך כדי הקצפה עדינה בין כל הוספה, עד שלא נשארים חלקים יבשים. טורפים פנימה את השוקולד הקצוץ. מכסים ומצננים את הבצק למשך 30 דקות.

5. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה. מגלגלים את הבצק לכדורים בגודל 6 סנטימטרים. מניחים על התבניות המוכנות, במרווחים של לפחות 5 סנטימטרים זה מזה. מעל כל כדור מניחים מעט מנתחי השוקולד הנותרים, לוחצים מעט ואז מפזרים את המלח הגס.

6. אופים את העוגיות במשך 12 דקות. לאחר מכן מוציאים מהתנור ודופקים קלות את המגש על השיש כדי לרוקן מהן את האוויר. מחזירים לתנור וממשיכים לאפות עד שהעוגיות מתייצבות והשוקולד נמס מאוד, 2-3 דקות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר