לכבוד שבת

מתכון לעוגת קוקוס לחה ונימוחה שלא תוכלו להפסיק ליישר

עוגת הקוקוס הבחושה הזו היא ממש חביבת הקהל במשפחה שלנו בזכות המרקם העדין והמיוחד שלה וקלה מאד להכנה. המלצה שלנו: לאחר האפייה השאירו אותה בתנור עוד 15-17 דקות ורק אז קררו ופרסו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
(צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה110 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כוס חמאה, מרוככת
  • 226 גרם גבינת שמנת, מרוככת
  • 3 כוסות סוכר
  • 6 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 כוסות קמח, מנופה
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 2 כוסות קוקוס טחון

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-165 מעלות. משמנים ומקמחים תבנית עגולה עם קוטר של 25 סנטימטרים וחור במרכז.

2. מקציפים את החמאה וגבינת השמנת בקערה גדולה, עם מערבל חשמלי, עד לקבלת תערובת אחידה; מוסיפים את הסוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מערבבים פנימה את הביצים - אחת בכל פעם ואת תמצית הווניל. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והקוקוס הטחון ומערבבים. מעבירים את הבלילה לתבנית המוכנה.

3. אופים עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי, כשעה ו-20 דקות. משאירים להתקררות בתבנית 10 דקות; מעבירים סכין מסביב לקצוות כדי לשחר את העוגה ואז הופכים בזהירות על צלחת הגשה. מניחים להתקררות מוחלטת ופורסים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר