לכבוד שבת

מתכון לעוגת שיש וניל וריבת תות - בקערה אחת

העוגה הזו באמת מיישרת קו עם הסלנג "החיים שלנו תותים": מכינים אותה תוך דקות ספורות, עם מוצרי מזווה בסיסיים וללא ציוד מיוחד. והתוצאה? משובחת להפליא. ערבבו מנה דשנה של הריבה האהובה עליכם ישר לתוך הבלילה ותקבלו פינוק פירותי וחמיצות מקפיצה. הערה: אם הריבה שלכם סמיכה מדי וקשה לעבודה, הוסיפו לה 1-2 כפיות מים לפני השימוש (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
בקערה אחת: עוגת שיש וניל וריבת תות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 2 (100 גרם) ביצים
  • 3/4 כוס (170 גרם) יוגורט יווני
  • 1/3 כוס (90 גרם) חמאה, מומסת ומקוררת
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¼1 כוסות (200 גרם) תערובת להכנת פנקייק
  • 1/4 כוס (80 גרם) ריבת תות

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית מרובעת בגודל של כ-20X20 סנטימטרים בנייר אפייה.

2. בקערה גדולה, טורפים את הסוכר והביצים עד לקבלת קרם בהיר, כדקה. מוסיפים את היוגורט, החמאה והווניל ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.

3. מוסיפים את תערובת הפנקייק ומערבבים רק עד לאיחוד. הבלילה תהיה סמיכה.

4. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה ומחליקים לשכבה אחידה. מניחים כמויות קטנות של ריבה על כל פני הבלילה, באופן שווה. בעזרת שיפוד מערבבים את הריבה פנימה.

5. אופים במשך 40-43 דקות. מצננים לגמרי בתבנית לפני שפורסים ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר