ליד הקפה

מתכון לעוגיות טביעת אצבע במילוי גנאש שוקולד

מדוע הן נקראות "עוגיות טביעת אצבע"? ובכן, קל מאד לשים את האצבע על הסיבה לדבר: בגלל צורתן. בבסיסן הן פשוטות (וקלות להכנה), אך מילוי הגנאש במרכז לגמרי מקפיץ את טעם השוקולד העשיר שלהן ומוסיף קרמיות נחמדה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
עוגיות טביעת אצבע במילוי גנאש שוקולד (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה70 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לעוגיות:

  • 3/4 כוס חמאה מרוככת
  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות קמח מנופה
  • 1/4 כוס קקאו
  • 3/4 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית קינמון
  • סוכר

למילוי:

  • 1/4 כוס שמנת מתוקה להקצפה
  • 56 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות בשליש העליון והתחתון. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

2. מקציפים את החמאה ואבקת הסוכר במהירות בינונית, במיקסר, עד לקבלת תערובת תפוחה, כ-4 דקות. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל ומקציפים עד להטמעתן.

3. טורפים את הקמח, הקקאו, המלח והקינמון בקערה בינונית, עד לאיחוד. כשהמיקסר פועל במהירות נמוכה, מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח לתערובת החמאה - מקציפים עד לקבלת אחידות, כ-2 דקות.

4. יוצרים מהבצק כדורים בגודל של כ-3 סנטימטרים ואז מגלגלים אותם בסוכר. מניחים על התבניות המוכנות, במרחק של 5 סנטימטרים זה מזה. לוחצים על מרכז כל כדור עם האגודל (בעומק ורוחב של כסנטימטר וחצי).

5. אופים תבנית אחת בכל פעם, מסובבים באמצע, עד שהעוגיות מתייצבות וכמעט יציבות, 8-10 דקות.

6. מצננים בתבניות כ-15 דקות. כאשר העוגיות מתקררות, לוחצים שוב על מרכז כל אחת מהן בעזרת האגודל.

7. מחממים את השמנת בקערה קטנה במיקרוגל, בעוצמה גבוהה, עד לאידוי, כ-45 שניות. מוציאים ומוסיפים את השוקולד. מניחים לתערובת לשבת, ללא הפרעה, למשך 2 דקות. מערבבים עד להמסה וקבלת מרקם חלק. מצננים עד שהתערובת מסמיכה מעט, כ-5 דקות. מניחים כפית אחת של מילוי במרכז כל עוגיה. מעבירים למקרר לכ-10 דקות להתייצבות.

העוגיות יישמרו כ-5 ימים בכלי אטום, בטמפרטורת החדר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר