ליד הקפה

מתכון לעוגיות שוקולד קרמל ממכרות שינחמו אתכם כשקר

הסוד לעוגיות שוקולד קרמל קלות להפליא? סוכריות קרמל קנויות. פשוט עוטפים כל אחת מהן בכדור בצק, מפזרים מלח גס מעל ואופים עד שהעוגיות חמימות, דביקות ואי אפשר לעמוד בפניהן. כדי לרענן את העניינים, אתם יכולים למלא אותן בחמאת בוטנים או כל ממתק שוקולד רך אחר. הפכו את ההכנה לפעילות מהנה עם הילדים על ידי הצבת קערות של מילויים ותנו לכל אחד להרכיב את העוגייה במו ידיו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
קר בחוץ? זה הזמן לעוגיות שוקולד קרמל (צילום: shutterstock)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 2 כוסות קמח מנופה
  • ⅓1 כוסות קקאו
  • 2 כפיות סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח גס
  • 1 כוס (226 גרם) חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס סוכר
  • ½1 כוסות סוכר חום בהיר
  • 2 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/4 כוס רוויון
  • 2 כוסות (340 גרם) שוקולד מריר קצוץ גס
  • 36 סוכריות קרמל
  • מלח גס, לציפוי

אופן ההכנה:

1. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה. בקערה בינונית, מערבבים את הקמח, הקקאו, הסודה לשתייה והמלח. מניחים בצד.

2. בקערה גדולה, מקציפים בעזרת מיקסר את החמאה והסוכרים, במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה, כ-3 דקות. מורידים את מהירות המיקסר לנמוכה ומערבבים פנימה את הביצים - 1 בכל פעם ואז מוסיפים את הווניל.

3. מוסיפים פנימה את תערובת הקמח, ב-2 פעימות, לסירוגין, עם הרוויון - ומקציפים רק עד להטמעה.

4. מקפלים פנימה את השוקולד ומקררים לפחות 30 דקות.

5. יוצרים מהבצק כדורים (2 כפות לכל אחד) ומניחים על התבנית המוכנה; מקררים בזמן הכנת הקרמל. בעזרת גב של כף, משטחים כל סוכריית קרמל לדיסק ברוחב של כ-2 סנטימטרים. משטחים כל כדור בצק לדיסק ועוטפים את הקרמל הפחוס; מחזירים לתבנית ומקררים.

6. מחממים תנור ל-180 מעלות. מסדרים את העוגיות הצוננות על התבנית, במרחק של 5 סנטימטרים זו מזו. מפזרים מעל מלח גס ואופים, מסובבים את התבניות באמצע, עד להתייצבות סביב הקצוות, 10-12 דקות. משאירים להתקררות בתבניות 5 דקות.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר