ספיישל סעודה מפסקת

מתכון לקרעפלאך ממולאים כבד עוף לסעודה מפסקת

בסעודה המפסקת שלפני יום הכיפורים, נוהגים לאכול כיסוני בצק ממולאים בבשר - קרעפלאך. או איך שאנחנו אוהבים לקרוא להם: "רביולי יהודי". מתכון לקרעפלאך - כיסוני בצק ממולאים כבד עוף שמגישים עם מרק עוף (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
קרעפלאך מסורתיים ממולאים כבד עוף (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 2 כוסות קמח
  • 1 כוס מים רותחים
  • 2 כפות שמן
  • קמצוץ מלח
  • למילוי:
  • 400 גרם כבד צלוי
  • 2 בצל לבן
  • 4 כפות שמן
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת קרעפלאך:

• מתחילים קודם בהכנת המילוי, כי הבצק לא צריך לנוח, ודורש עבודה מהירה: קוצצים דק את הבצלים, מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

• קוצצים דק ככל האפשר את הכבדים ומוסיפים למחבת. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מערבבים ומטגנים הכל יחד במשך 3-4 דקות. מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון.

• מעבדים בקערה את הקמח, המים הרותחים, 2 כפות שמן וקמצוץ מלח לבצק אחיד.

• מקמחים משטח עבודה, ומרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי סנטימטר.

• קורצים עיגולים מהבצק, מניחים במרכז כל עיגול ממילוי הכבדים, מקפלים לחצי, מהדקים בקצוות ומחברים את שני קצוות הסהר שנוצר לטבעת.

• מרתיחים סיר גדול מלא במים עם מעט מלח, ומורידים למים את הקרעפלאך. מבשלים עד שהכיסונים צפים למעלה. מוציאים לנייר סופג.

• מגישים בתוך מרק עוף.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר