תוצרת בית

מתכון לפסטרמת הודו בתיבול פיקנטי מתקתק - וידאו

למה לקנות אם אתם יכולים להכין לגמרי בעצמכם את האורחת הכי שווה בסנדוויץ' שלכם? פסטרמת הודו בתיבול פיקנטי-מתקתק שתארגן לכם ארוחת מופת מזינה ובריאה במינימום עבודה. צפו (מתכונים, אוכל)

פסטרמת הודו מנצחת (צילום: מועצת הלול)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1/2 חזה הודו נקבה (1 ק"ג, נקי מעור ומשומן)
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1 כף מלח גס
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 4 שיני שום, קלופות וחצויות
  • 3 עלי דפנה
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות סילאן
  • 2 כפיות פלפל שחור גרוס גס
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית שבבי צ'ילי יבש חריף
  • 1 כפית גרגרי כוסברה טחונים

אופן הכנת פסטרמת הודו:

1. בעזרת חוט שפגט (חוט מטבח), קושרים את החזה לגליל הדוק.

2. לתבנית פיירקס / חרס מלבנית, יוצקים מים רותחים, מוסיפים מלח וסוכר, מערבבים קלות ומצננים לחלוטין.

3. מוסיפים לתבנית רוטב סויה, חצאי שיני שום, עלי דפנה, פלפל שחור ופפריקה ומערבבים הכל יחד.

4. מניחים את חזה ההודו בתבנית, ומצפים היטב מכל כיוון במשרה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 24 שעות. כל 6 שעות הופכים את נתח ההודו.

5. מוציאים את חזה ההודו מהתבנית לצלחת.

6. בקערה קטנה, מערבבים דבש, סילאן, פלפל שחור גרוס גס, שמן זית, שבבי צ'ילי יבש חריף, גרגרי כוסברה טחונים עד לקבלת תערובת סמיכה, ומצפים בתערובת את חזה ההודו.

7. מניחים את חזה ההודו על רשת, וממקמים בתחתית התנור תבנית שתאגור את הנוזלים ומוזגים לתוכה 2 כוסות מים.

8. אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות במשך 5 דקות, מנמיכים את החום ל-150 מעלות ואופים במשך שעה נוספת.

לאחר האפייה מצננים כ-20 דקות לפחות, פורסים לפרוסות דקות ואוכלים חם או פושר כמנה עיקרית או כתוספת קרה ונהדרת בכריך עם ירקות, חמוצים ותוספת של מיונז וחרדל.

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר