מה נאכל היום?

מתכון לעוף ברוטב עגבניות וזיתים של דניאלה שרביט

העוף הזה צרוב בזכרונות הילדות שלנו. מדי יום שלישי, היינו שבים מבית הספר ואמא היתה מגישה לנו אותו עם קערת אורז ואנחנו, התמוגגנו מכל ביס. הנה ההזדמנות שלכם גם להכין אותו בעצמכם, בקלות ובמהירות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
עוף ברוטב עגבניות וזיתים של דניאלה שרביט (צילום: shutterstock)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 6-8 כרעיים
  • 2 קופסאות שימורים של זיתים ירוקים ללא גלעין
  • 6 שיני שום, פרוסות
  • מעט שמן לטיגון
  • 1 קופסא של רסק עגבניות
  • פלפל שחור
  • מלח
  • פפריקה מתוקה
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 כפית כמון
  • חופן עלי כוסברה / פטרוזיליה

אופן ההכנה:

1. מניחים בסיר עם מים את הזיתים ומרתיחים. שופכים את המים כדי שתצא מהם המרירות ומרתיחים שוב - סה"כ 3 פעמים.

2. מטגנים בסיר את השום. מוסיפים את רסק העגבניות, המלח, הפלפל, הסוכר, הכמון, העופות, הזיתים ומים חמים בכמות שתכסה את העופות, אבל לא יותר מדי. מפזרים מעל מעט פפריקה.

3. מבשלים במשך 30-40 דקות על אש בינונית-גבוהה.

4. לקראת סוף הבישול פותחים חצי מכסה על מנת שהמים יתאדו.

5. מפזרים מעל כוסברה / פטרוזיליה ומגישים עם אורז לבן.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר