ישראל במלחמהישראל במלחמה
מה אוכלים היום?

מתכון לסמוסה במילוי עוף פיקנטי אפויה בתנור

כיסוני עוף מהמטבח ההודי שבדרך כלל מטגנים אותם, אך אנחנו מעדיפים את הגרסה הבריאה יותר והטעימה לא פחות. מתכון לסמוסות פריכות במילוי עוף פיקנטי, אפויות בתנור. אפשר להכין מראש כמות גדולה, לשמור בהקפאה ולאפות כשרוצים (מתכונים, אוכל)

סמוסה אפויה במילוי עוף פיקנטי (צילום: Satyam Verma from Pexels)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 14 עלי סיגר עגולים
  • שמן לאפייה
למילוי:
  • 2 כפיות שמן קנולה
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד דק
  • 1/2 כפית שום מגורד דק
  • 2 בצלים צהובים בינוניים, קצוצים דק
  • 1 כפית זרעי כמון, קלויים
  • 1 כפית אבקת צ'ילי או פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית כוסברה טחונה
  • 1/2 כפית כורכום
  • 450 גרם עוף טחון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית חומץ
  • 1/2 כפית תבלין גאראם מסאלה
  • 2-3 פלפל צ'ילי תאילנדי ירוק טרי, קצוץ
  • 3 כפות כוסברה טרייה קצוצה

אופן ההכנה:

1. במחבת טפלון גדולה על אש בינונית, מחממים 2 כפיות שמן, מוסיפים את הג'ינג'ר והשום ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 2 דקות. מוסיפים את הבצלים ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם במשך 5-7 דקות, עד לשקיפות.

2. מוסיפים את זרעי הכמון, אבקת הצ'ילי, הכוסברה הטחונה והכורכום. מבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד במשך 30-60 שניות.

3. מוסיפים את העוף, המלח והחומץ, מגביהים לאש בינונית-גבוהה ומבשלים במשך 10-15 דקות ותוך כדי מפוררים את העוף, עד שכל הנוזלים מתאדים והעוף מבושל אך לא יבש.

4. מוסיפים את הגראם מסאלה והצ'ילי התאילנדי, מערבבים הכל יחד 30-60 שניות, מכבים את האש ומוסיפים את הכוסברה. מערבבים היטב ונותנים למילוי להצטנן.

הרכבת הסמוסות:
5. חוצים באמצע כל עלה סיגר, כך שיתקבלו 28 חצאי עיגולים.

כך יוצרים משולש מכל חצי עיגול: על משטח עבודה נקי, מניחים את חצי העיגול, כשהצד המעוגל קרוב אלינו. אוחזים בקצה המעוגל ומקפלים אותו כלפי מעלה, לקצה הישר. מניחים ממילוי העוף בקצה הימני ומקפלים את הקצה פנימה. ממשיכים לקפל, משולש אחר משולש ואת הקצה הסופי מכניסים פנימה, כדי לסגור את המשולש. בשלב הזה אפשר לאחסן את המשולשים בכלי אטום במקפיא וכשרוצים, להפשיר ולאפות.

6. מחממים את התנור ל-200 מעלות, מרפדים בנייר כסף תבנית גדולה עם שוליים בגובה 2.5 ס"מ, יוצקים לתבנית שמן בגובה 0.5 ס"מ, מסדרים בפנים את כל המשולשים בשכבה אחת ויוצקים עליהם מהשמן שבתבנית. אופים במשך 6-8 דקות ואז הופכים את המשולשים ואופים 6-8 דקות נוספות, עד לקבלת גוון זהוב משני הצדדים.

מוציאים לנייר סופג או לרשת תנור לספיחת הנוזלים ומגישים מיד, חם, לצד מטבלים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר