מה אוכלים היום?

פסטה פרימוורה: מתכון לפסטה עם ירקות מוקפצים ברוטב שמנת

"פרימוורה" זה אביב באיטלקית, ולכבודו הקדישו אשפי המטבח מארץ המגף מנה מיוחדת שנקראת כך בשל הססגוניות המרהיבה שמעניקים לה מגוון הירקות. מתכון לפסטה עם ירקות מוקפצים ברוטב שמנת (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
פסטה "פרימוורה" עם ירקות ושמנת (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/2 חבילת פסטה - ספגטי / טליאטלה / פטוצ'יני / פפיונים
  • 1/2 סלסילת פטריות טריות
  • 1 גמבה צהובה
  • 1 גמבה כתומה
  • 1 קישוא קטן
  • 1 חציל קטן
  • 1/4 ק"ג שעועית טרייה
  • 1 כוס פרחי ברוקולי
  • 1/3 כוס יין לבן יבש ואיכותי
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה לבישול
  • מלח ופלפל
  • שמן לטיגון

אופן הכנת פסטה פרימוורה:

רגע לפני: "פרימוורה" זה אביב באיטלקית, ולכבודו הקדישו אשפי המטבח מארץ המגף מנה מיוחדת שנקראת כך בשל הססגוניות המרהיבה שמעניקים לה מגוון הירקות. מתכון לפסטה עם ירקות מוקפצים ברוטב שמנת עסיסי.

הכנת הירקות המוקפצים:
• חותכים את הגמבות לרצועות, פורסים לעיגולים את הקישוא והפטריות (ללא הרגל) וחותכים את החציל לקוביות.

• מרתיחים סיר עם מים, וכאשר המים רותחים, מוסיפים את פרחי הברוקולי עם כפית מלח ומבשלים במשך 5 דקות. לאחר הבישול, מסננים היטב מנוזלים ומניחים בצד.

• פעולה זהה עושים עם השעועית הטרייה: מרתיחים סיר עם מים, וכאשר המים רותחים, מוסיפים את השעועית עם כפית מלח ומבשלים במשך 5 דקות. לאחר הבישול, מסננים היטב מנוזלים ומניחים בצד.

• מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים על אש גבוהה את כל הירקות החתוכים יחד: הגמבות, הפטריות, הקישואים, החצילים, השעועית והברוקולי. מקפיצים את הירקות במשך 4 דקות.

• מוסיפים את היין אל המחבת וממשיכים בטיגון עד שרב הנוזלים מתאדים, תוך כדי ערבוב מידי פעם בכף עץ.

• לבסוף, יוצקים מעל את השמנת ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול.

הכנת הפסטה:
• מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן שעל האריזה.

• בתום הבישול, מניחים בכיור מסננת גדולה ושופכים לתוכה את הפסטה. מנערים ומקפיצים את הפסטה, כדי לסנן היטב מכל הנוזלים, אך לא שוטפים!

• לאחר הסינון, מעבירים מיד את הפסטה למחבת עם הירקות המוקפצים. מערבבים את הכל יחד, מבשלים במשך 5 דקות נוספות ומעבירים לכלי הגשה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר