לכבוד שבת

מיוחד לשבת: מתכון לחזה עוף ברוטב יין ודובדבנים

שדרוג מפתיע ויפהפה שהופך את חזה העוף למנת גורמה מיוחדת: מתכון להכנת חזה עוף ברוטב יין ודובדבנים מבושם וחגיגי שמעניק לעוף ארומה מתוקה-חמצמצה (מתכונים, אוכל)

חזה עוף במשרה יין ודובדבנים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה26 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 6 נתחי חזה עוף שלם (עם העצם) מופשרים
  • 1 כוס יין אדום יבש
  • 1 כוס מרק עוף צח
  • 200 גרם דובדבנים מגולענים
  • קורט מרווה
  • מלח ופלפל
  • שמן זית לטיגון

אופן הכנת חזה עוף ברוטב יין ודובדבנים:

רגע לפני: שדרוג מפתיע ויפהפה שהופך את חזה העוף למנת גורמה מיוחדת: מתכון להכנת חזה עוף ברוטב יין ודובדבנים מבושם וחגיגי שמעניק לעוף ארומה מתוקה-חמצמצה.

• מחממים בסיר על אש בינונית את כוס היין, כוס מרק העוף והדובדבנים. מתבלים במרווה, מלח ופלפל לפי הטעם.

• מגביהים את האש ומביאים לרתיחה. מצמצמים את הרוטב עד שנשארת מחצית מכמות הנוזלים.

• מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בה את נתחי חזה העוף. תוך כדי הטיגון, מתבלים במלח ופלפל.

• לפני שנתחי החזה הופכים לשחומים, שופכים חלק מהרוטב למחבת ומבשלים יחד במשך 5 דקות.

אופן ההגשה: מניחים את נתחי העוף בכלי הגשה או צלחת אישית, ומוזגים מעל מהרוטב החם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר