לכבוד שבת

מתכון לתבשיל עוף, אורז וירקות בתיבול ארומטי מהמם

האם קדירת עוף ואורז קלאסית יכולה להיות 'פשוט וואו'? אנו חושבים שכן. וכדי לשכנע אתכם, נציין שגרסה זו מיוצרת במחבת אחת בלבד. כאן אנו משתמשים בירכיים עם עור עליהן, שמתבשלות יחד עם האורז, כדי להבטיח עוף עסיסי ועשוי היטב. השחמה מהירה בסוף יוצרת את העור הפריך והמושלם ומניקה מעט קראנצ'יות לאורז ולירקות (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
תבשיל עוף, אורז וירקות בתיבול ארומטי מהמם (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה55 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 2 כפות שמן קנולה
  • 4-6 ירכי עוף, עם עור
  • 1/2 כפית פפריקה
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 4 גזרים בינוניים, פרוסים לטבעות
  • 3 גבעולי סלרי, קצוצים דק
  • 2 בצלים סגולים גדולים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כף עלי טימין טריים, קצוצים
  • 1 כף עלי אורגנו טריים, קצוצים
  • 2 כפיות גרידת לימון + 1 כף מיץ לימון
  • 1 כוס אורז לבן ארוך
  • 4 כוסות ציר עוף
  • 1 כף עירית טריה, קצוצה

אופן ההכנה:

1. מחממים מכשיר גריל או מחבת פסים. מחממים כף אחת השמן במחבת גדולה, על אש בינונית-גבוהה.

2. מצפים את העוף בפפריקה, כפית אחת של מלח וקורטוב של פלפל, בקערה גדולה. מניחים את עור העוף כלפי מטה במחבת ומבשלים עד שהעור זהוב אך לא כהה מדי, במשך 4-5 דקות. מעבירים את העוף לצלחת בעזרת מרית מתכתית.

3. מוסיפים למחבת את כף השמן הנותרת, הגזר, הסלרי והבצל ומטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהם מתרככים אך טרם מזהיבים, במשך 4-5 דקות. מערבבים פנימה את השום, הטימין, האורגנו, גרידת הלימון, מיץ הלימון, 1/2 כפית מלח וקורטוב של פלפל ומבשלים עד שמתחילים להריח את השום, במשך כדקה.

4. מערבבים פנימה את האורז ומבשלים ללא הפרעה, עד לקלייה קלה, במשך כ-2 דקות. שופכים פנימה את הציר, מוסיפים 1/2 כפית מלח ומערבבים לאיחוד ואז מחזירים את ירכי העוף למחבת, עם העור כלפי מעלה. מביאים את הנוזל לרתיחה ומכסים, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהאורז רך והעוף מבושל, במשך 15-20 דקות.

5. מסירים את המכסה מהמחבת וצולים את העוף בגריל עד שעור פריך וזהוב, במשך 2-3 דקות. מפזרים את העירית ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר