אין דברים כאלה: מתכון לפירה חלבי ורוטב ברוקולי

מורן פינטו מגישה לכם עוד מתכון מצוין במסגרת 'פרויקט שבועות' של כיכר השבת ומחלבות 'משק צוריאל'. והפעם - פירה חלבי ברוטב ברוקלי. תוספת שילדים אוהבים (אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
פירה ברוטב ברוקולי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 6 תפוחי אדמה
  • 1 ראש ברוקולי טרי או 400 גר׳ ברוקולי קפוא
  • 10 שיני שום
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 1 כוס רוטב צ׳ילי מתוק
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 50 גר׳ חמאה

אופן הכנת פירה ברוטב ברוקולי:

• מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

• עוטפים כל תפוח אדמה בנייר אלומיניום ואופים עד לריכוך במשך 30 דקות.

• מוציאים מהתנור את תפוחי האדמה, מקלפים בזהירות וחותכים לקוביות.

• ממיסים את החמאה במחבת ומועכים בתוך המחבת את קוביות תפוחי האדמה למחית.

• מתבלים במלח ופלפל לבן, ומערבבים. מסירים מהאש, ומכסים.

• מחממים מעט שמן בסיר קטן, פורסים את השום ומטגנים במחבת יחד עם הברוקולי, עד שהשום יזהיב (מידי פעם מנערים את הסיר) מוסיפים את הצ׳ילי והשמנת, ומערבבים יחד היטב עד קבלת רוטב חם.

אופן ההגשה: מניחים בצלחת מספר כפות של פירה ועליו 2-3 כפות מרוטב הברוקולי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר