מתכון לצלי בקר אפוי ביין עם דלעות

מנה מרשימה, אך לא מסובכת בכלל שמתאימה מאוד לשבתות וחגים: דלעת מתוקה, סיבית ורכה מונחת לצד נתח בשר כתף עסיסי אפוי ביין וצימוקים שמוסיפה טעם מרענן ולא שגרתי לשולחן (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
צלי בקר אפוי ביין עם דלעות וצימוקים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה125 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • נתח בשר שלם מספר 5 במשקל 1.5 קילו מופשר
  • 2 דלוריות בינוניות שלימות
  • 1 חתיכת דלעת במשקל 400 גר' (קליפה צהובה)
  • 1 דלעת בלדית במשקל 400 גר' (קליפה ירוקה)
  • 1/2 כוס סילאן
  • 1/2 כוס צימוקים כהים
  • 1 כוס יין אדום
  • 1 כפית טימין מיובש
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף שטוחה מלח גס

אופן ההכנה:

• מחממים תנור לחום גבוה של 200 מעלות.

• מניחים את נתח הבשר בשלמותו בתבנית חסינת אש.

• מורחים את הבשר בסילאן, שופכים את היין לתבנית ומתבלים במלח ופלפל שחור.

• עוטפים היטב את התבנית בשתי שכבות של נייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש לאפיה במשך שעה וחצי.

• בינתיים, בזמן שהבשר מתבשל, קולפים את הדלעות וחותכים לקוביות בינוניות ושוות בגודלן.

• מוציאים את התבנית עם הבשר מן התנור, מוסיפים את הדלעות, מפזרים מעל את הטימין והצימוקים, מערבבים קלות עם הנוזלים בתבנית, ומסדרים יפה את הדלעות סביב הבשר.

• מכסים שוב בנייר האלומיניום ומחזירים לאפיה במשך שעה נוספת.

אופן ההגשה: פורסים את הבשר לפרוסות ומגישים חם. המנה המרשימה הזו מתאימה מאוד לשבתות וחגים ומוסיפה טעם מרענן ולא שגרתי לשולחן.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר