מתכון לבטטה אפויה בסילאן עם שעועית ירוקה מוקפצת

מה תגישו עם העוף, הבשר או פשוט תאכלו במסגרת הדיאטה שבדיוק התחלתם? את הדבר הטעים הבא: מתכון לבטטה אפויה בסילאן עם שעועית ירוקה עדינה מוקפצת. התוצאה: מנה טעימה וצבעונית - תוך 30 דקות על שולחנכם (מתכונים, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
כך משדרגים בקלות תבנית בטטות אפויות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 בטטות בינוניות
  • שמן זית
  • 2 כפות סילאן
  • 2 כוסות שעועית ירוקה עדינה
  • מיץ מלימון אחד + 1 כף גרידת לימון
  • 2 שיני שום
  • מלח גס
  • 1 כף שומשום שחור
  • 1 כף שומשום לבן

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.

2. מקלפים וחותכים את הבטטות לקוביות שוות בגודל 3 ס"מ, או רצועות ארוכות. משטחים בתבנית פיירקס, חד פעמית או מרופדת בנייר אפייה - בשכבה אחידה. מזלפים מעל שמן זית ואופים עד לריכוך. מיד בסיום האפייה יוצקים על הבטטות את הסילאן.

3. במקביל, ממלאים סיר גדול במים רותחים, מוסיפים את השעועית הירוקה ושולקים במשך 4 דקות. בעזרת מסננת, מנקזים את השעועית מנוזלים ומעבירים מיד לקערה מלאה בקוביות קרח - פעולה זו תשמור על הצבע והקריספיות של השעועית.

4. מחממים במחבת 4 כפות שמן זית , מקלפים ומוסיפים את שיני השום בשלמותן. כשעולה ריח שום, סוחטים למחבת את הלימון ומוסיפים את הגרידה. מוסיפים גם השעועית למחבת, מתבלים במעט מלח, מערבבים ומקפיצים במשך 5 דקות, ומסירים מהאש.

5. בקערת הגשה, מערבבים יחד את הבטטות האפויות והשעועית, מפזרים מעל את שני סוגי השומשום ומגישים חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר