מה אוכלים היום?

מתכון לקציצות קינואה אפויות עם רוטב עגבניות

מדובר בעיבוד חדש למנה הכי קלאסית במטבח, זאת שמזכירים בנוסטלגיה כשנזכרים במטעמים של אמא: מתכון לקציצות קינואה שמרגישות כמו קציצות בשר, רק שהן פרווה לגמרי (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
קציצות בשר ללא בשר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/2 1 כוסות קינואה - 1/2 כוס קינואה לבנה + 1 כוס קינואה אדומה
  • 2 כוסות מים
  • 1 כף שמן זית  
  • מלח ים

להרכבת הקציצות:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 בצל לבן, קצוץ
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 4 גבעולי אורגנו
  • חופן עלי בזיליקום טרי, קצוצים
  • חופן עלי פטרוזיליה טרייה, קצוצים
  • 4 ביצים
  • 1 כוס פירורי לחם פנקו
  • 1/2 כוס פשתן טחון
  • <a href="https://www.kikar.co.il/210563.html">רוטב עגבניות ביתי</a> או קנוי

אופן ההכנה:

1. מוסיפים את הקינואה, המים, שמן הזית והמלח לסיר בינוני על אש גבוהה. מביאים לרתיחה וממשייכם לבשל על אש בינונית עד שכל המים מתאדים, תוך ערבוב מתמיד.

2. במקביל, מכינים את שאר מרכיבי הקציצות: מחממים את שמן הזית במחבת קטנה, מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך 2 דקות, תוך ערבוב מתמיד. לאחר מכן מוסיפים את השום והאורגנו ומבשלים עוד דקה או שתיים, עד שהם ריחניים.

3. מחממים את התנור לחום גבוה של 200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומזלפים מעל מעט שמן זית.

4. בקערה גדולה, מערבבים את הבזיליקום, הפטרוזיליה, הביצים, פירורי הלחם והפשתן. מוסיפים את הבצל המטוגן והקינואה המבושלת (לאחר שמצננים אותה קלות), ומערבבים בידיים עד לקבלת עיסה אחידה. טועמים ומוסיפים מלח, אם צריך.

5. יוצרים כדורים שווים מהעיסה, מגלגלים אותם במעט שמן זית ומסדרים בתבנית המוכנה.

6. אופים במשך כ-30 דקות, עד שהקציצות שחומות ופריכות.

7. במקביל, מבשלים את רוטב העגבניות בסיר, וכשהקציצות מוכנות, מוסיפים אותן לרוטב, מבשלים יחד לספיגת טעמים במשך כ-10 דקות על אש בינונית ומסירים מהאש.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר