מה אוכלים היום?

מתכון לספרינג רול במילוי אטריות אורז וירקות עם רוטב חמאת בוטנים

תוך חצי שעה יש לכם מנה קלילה וטעימה של אטריות אורז וירקות עטופים בדפי אורז ובצד, לטבילה, יש רוטב ממכר, קרמי וחלק של חמאת בוטנים עם סויה ודבש או מייפל (מתכונים, אוכל)

ספרינג רול במילוי אורז וירקות עם רוטב חמאת בוטנים (צילום: Max Griss on Unsplash)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 8 דפי אורז
  • 100 גרם אטריות אורז דקות
  • 1 כפית שמן שומשום 
  • 2 גזרים בינוניים, מקולפים וחתוכים לגפרורים
  • 8 צנוניות, חתוכות לגפרורים
  • ראש חסה קטן, רצוי מזן אייסברג, חתוך לרצועות

לרוטב:

  • 50 גרם חמאת בוטנים
  • 2 כפות דבש / סירופ מייפל
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 30 מ"ל מים קרים

אופן ההכנה:

1. מבשלים את האטריות לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים, שוטפים אותן במים ומחזירים לסיר. מוסיפים לסיר כפית שמן שומשום ומערבבים לציפוי.

2. בצלחת גדולה, ממלאים מים חמימים, משרים דף אורז במשך 10-15 שניות עד לריכוך ומעבירים אותו למשטח עבודה נקי, כמו צלחת או קרש חיתוך.

3. מניחים בקצה הדף מעט מהירקות החתוכים, מקפלים פנימה את הצדדים ומגלגלים למעין סיגר מהודק. חוזרים על הפעולה עד שכל הרולס מוכנים.

4. מערבבים בקערה קטנה את כל רכיבי הרוטב ואם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים מעט מים קרים.

מגישים את הספרינג רולס עם הרוטב בצד, כוסברה קצוצה וחתיכות ליים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר