התוספת שתופסת

מתכון לכדורי אורז וקינואה קראנצ'יים

אם תשאלו אותנו, כדורי אורז הם מאכל שלא מוערך דיו. הם פריכים, מלאים באורז (דהיינו: החלק הטוב ביותר בהם) וניתן לטבול אותם במגוון רטבים. כדורי האורז והקינואה הללו עטופים בפנקו - מה שגורם להם להיות פריכים - וממכרים. תהנו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
לזה אנחנו קוראים "ביס מושלם": כדורי אורז וקינואה קראנצ'יים (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 120 גרם אורז לבן
  • 120 גרם קינואה
  • 1 חלבון
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן, מפוררת
  • 1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה דק, מחולקת (ועוד - לקישוט)
  • 3/4 כוס פירורי לחם בסגנון פנקו
  • 1/4 כפית אבקת שום
  • 1/4 כפית מלח גס
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/2 כוס שמנת חמוצה, לטבילה

אופן ההכנה:

1. מבשלים את האורז והקינואה על פי ההוראות המצוינות על גבי החבילה. יוצקים לצלחת ומצננים כ-5 דקות.

2. לקערה של מעבד מזון מוסיפים את האורז המקורר, החלבון, הפרמזן וחצי מהפטרוזיליה, מעבדים עד לקבלת תערובת אחידה ששומרת על צורתה. משתמשים בכף כדי לחלק ל-12 עד 16 כדורי אורז.

3. יוצקים את הפנקו לקערה רדודה ומוסיפים פנימה את אבקת השום, המלח והפלפל, תוך כדי ערבוב. מגלגלים כל כדור בתערובת עד לציפוי מלא.

4. מחממים את השמן על אש בינונית ומוסיפים את כדורי האורז, מבשלים עד להזהבה מלאה, 5-6 דקות. מגישים חם עם פטרוזיליה נוספת הפזורה מעל והשמנת החמוצה בצד, לטבילה.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר