בריא יותר

מתכון לשעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי

כחובבי דיאטות מושבעים (אוקיי, לא חובבים, פשוט אין בידינו ברירה), שעועית ירוקה מככבת אצלנו רבות במטבח. היא מזינה, דלה בקלוריות וטעימה. אבל כן, גם קצת משעממת. ובכן, לא עוד. המתכון הזה לשעועית ירוקה עם ויניגרט חרפרף גרם לנו לשנות את כל הדעות הקודמות שהיו לנו עליה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
כיף לאכול נכון: שעועית ירוקה ברוטב ויניגרט פיקנטי (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 בצל סגול קטן, קצוץ דק
  • 1 שן שום, קצוצה דק
  • 1/4 כוס חומץ תפוחים
  • 3 כפות חרדל
  • 1 כף סירופ מייפל
  • 2 כפות שמן
  • כ-⅓1 ק"ג שעועית ירוקה, קצוצה גס
  • מלח

אופן ההכנה:

1. מניחים את הבצל הסגול והשום במחבת ומטגנים על אש בינונית-נמוכה, עד לשקיפות, כ-3 דקות. מערבבים פנימה את חומץ התפוחים, החרדל וסירופ המייפל. מבשלים עד שהרוטב מסמיך מעט, כ-2 דקות נוספות. מעבירים לקערה ומנגבים את המחבת.

2. מחזירים את המחבת הנקייה לאש, כשהיא בינונית-גבוהה ומחממים את השמן. מוסיפים את השעועית הירוקה (מבשלים בקבוצות במידת הצורך), מתבלים במלח ומבשלים עד שהיא רכה, 8-10 דקות.

3. מערבבים את השעועית הירוקה עם הרוטב השמור טרם ההגשה.

הערה: ניתן לאחסן את שאריות הרוטב בכלי אטום במקרר, עד 5 ימים. מחממים מחדש במיקרוגל או במחבת סמוך להגשה ויוצקים מעל סלטים או ירוקים אחרים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר