לכבוד שבת

מתכון לפירה בטטות קטיפתי

הבעיה עם רוב המתכונים לפירה בטטות, היא שהם מתוקים מדי - באים עם סוכר חום ומרשמלו (כן כן, תתפלאו) ומתאימים יותר כקינוח. אז הרמנו את הכפפה, הוספנו כמה מרכיבים מלוחים לבטטות שלנו, כדי לאזן את המתיקות המובנית שלהן ולהפוך אותן למנת צד ראויה לבשר: פטרוזיליה טרייה ובצל ירוק קצוצים דק, בשילוב קורטוב מיונז ומרגרינה בטעם חמאה. יצא לנו פשוט מושלם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
הכתום הכתום הזה: פירה בטטות קטיפתי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 7 בטטות קטנות או בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות
  • 2 כפיות מלח, מחולקות
  • 1/3 כוס בצל ירוק פרוס דק
  • 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1/4 כוס מיונז
  • 3 כפות קוביות מרגרינה בטעם חמאה
  • פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית שמן זית

אופן ההכנה:

1. מניחים את קוביות הבטטה בסיר גדול ומוסיפים מספיק מים, כך שיכסו אותן בלפחות שניים וחצי סנטימטרים. מוסיפים כפית מלח ומביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה. מנמיכים את האש ומבשלים, ללא מכסה, עד שהבטטות רכות, 9-12 דקות.

2. מסננים היטב ואז מחזירים את הבטטות לסיר. מועכים למרקם הרצוי.

3. מוסיפים את רוב הבצל הירוק והפטרוזיליה ושומרים כמות קטנה מכל אחד מהם - לקישוט. מוסיפים את השום ומערבבים לאיחוד. לאחר מכן מערבבים פנימה את רוב המיונז (שומרים בערך כף אחת לקישוט), את כל המרגרינה וכפית המלח הנותרת. מתבלים לפי הטעם במלח נוסף ופלפל שחור גרוס.

4. מעבירים את הפירה לקערת הגשה ומערבבים פנימה את המיונז השמור. מפזרים את הבצל הירוק והפטרוזיליה הנותרים מעל, מטפטפים מעט שמן זית ומסיימים בקורט פלפל שחור.

מגישים מיד. השאריות ישמרו היטב, מכוסות ומקוררות, 3-4 ימים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר