• זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 500 גרם קמח לבן
  • 2 כפות סוכר
  • 1 קוביית שמרים טריים
  • 1/3 כוס שמן
  • 1 ביצה
  • 1/2 1 כוסות מים פושרים
  • 1/2 כף מלח
  • למילוי:
  • 1 כוס זיתים מגולענים ומסוננים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 שן שום
  • מעט צ'ילי גרוס יבש (לבחירה)
  • 3/4 כוס גבינה צהובה מגורדת
  • 1 ביצה להברשה

אופן הכנת מאפה שושנים אישי:

אאא

רגע לפני: אחת הסיבות לשולחן החלבי שנפתח בחג הבא עלינו לטובה - הוא הר גבנונים עליו ניתנה התורה. מתכון למאפה שושנים אישי במילוי ממרח זיתים שיגנוב את ההצגה  • מדריך וידאו שלב אחרי שלב להכנת שושנים יפיפיות.

• בקערת מיקסר עם וו לישה או ידנית, מניחים את הקמח (לאחר ניפוי), מפוררים את קוביית השמרים, מוסיפים את הסוכר, ומתחילים לערבב במהירות נמוכה.

• מוסיפים את השמן, הביצה והמים ולשים במשך דקה. לבסוף, מוסיפים את המלח ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.

• מכסים את הקערה ומניחים להתפחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו - כחצי שעה.

• בינתיים, מכינים את ממרח הזיתים: במעבד מזון או בעזרת מקל בלנדר, טוחנים את הזיתים, שמן הזית, השום, הצ'ילי, עד לקבלת מחית. מערבבים בכלי יחד עם הגבינה הצהובה המגורדת.

>> רוצים לגוון? הנה מתכון נהדר לפסטו שתוכלו למלא בו את המאפים

• מחממים את התנור ל-180 מעלות.

• מקמחים משטח עבודה, ולשים עליו מעט את הבצק כדי להוציא ממנו את האוויר.

• בעזרת סכין, מחלקים את הבצק ל-10 חלקים שווים, ומגלגלים כל חלק לכדור.

• מרדדים קלות כל כדור, וחורצים ארבע קווים עמוקים מכל צד.

• מניחים במרכז העיגול כפית ממרח הזיתים (או הפסטו) ומקפלים כל שני קצוות למרכז, ליצירת שושנה (ראו וידאו).

• מסדרים את השושנים בתבנית שקעים חד פעמית או על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומברישים בביצה טרופה.

• מכניסים לאפייה למשך 15-20 דקות, עד שהמאפים מקבלים גוון זהוב יפה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!