זיתים במירנדה פיקנטית
זיתים במירנדה פיקנטית (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה10 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(12 מנות):

  • 2 כוסות זיתים ירוקים/שחורים/תערובת - עדיף עם גלעינים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות חומץ בן יין אדום
  • 5 עלי דפנה
  • 2 שיני שום גדולות
  • 1 כך עלי תימין קצוצים גס
  • 1 כפית רוזמרין טרי קצוץ
  • 1/2 כפית זרעי שומר
  • רצועת קליפת לימון

אופן הכנת זיתים במרינדה:

אאא

רגע לפני: למה לנשנש מוצרים מעובדים אם אפשר ליהנות מחטיף ביתי בריא? מתכון לזיתים במירנדה פיקנטית שנכתב בהשראת הספר המצוין "בישול פרובינציאלי" של פטרישיה ולס. נהדר כמנה נלווית לעיקרית.

ציוד נדרש: צנצנת זכוכית רחבה

• פורסים את שיני השום לפרוסות דקות.

• מבשלים בסיר קטן על אש נמוכה את שמן הזית, החומץ, עלי הדפנה ופרוסות השום, תוך ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מתחממת. מסירים מהאש.

• מוסיפים לרוטב את קליפת הלימון, זרעי השומר, התימין והרוזמרין ומערבבים.

• מעבירים את הזיתים לצנצנת הזכוכית, יוצקים מעל את הרוטב ומנערים היטב.

• מכניסים למקרר למשך שעתיים עד שבועיים, ופעמיים ביום מנערים את הצנצנת שהתיבול לא ישקע.