ביתי בריא

מתכון לזיתים במירנדה פיקנטית

למה לנשנש מוצרים מעובדים אם אפשר ליהנות מחטיף ביתי בריא? מתכון לזיתים במירנדה פיקנטית שנכתב בהשראת הספר המצוין "בישול פרובינציאלי" של פטרישיה ולס. נהדר כמנה נלווית לעיקרית (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זיתים במירנדה פיקנטית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כוסות זיתים ירוקים/שחורים/תערובת - עדיף עם גלעינים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות חומץ בן יין אדום
  • 5 עלי דפנה
  • 2 שיני שום גדולות
  • 1 כך עלי תימין קצוצים גס
  • 1 כפית רוזמרין טרי קצוץ
  • 1/2 כפית זרעי שומר
  • רצועת קליפת לימון

אופן הכנת זיתים במרינדה:

רגע לפני: למה לנשנש מוצרים מעובדים אם אפשר ליהנות מחטיף ביתי בריא? מתכון לזיתים במירנדה פיקנטית שנכתב בהשראת הספר המצוין "בישול פרובינציאלי" של פטרישיה ולס. נהדר כמנה נלווית לעיקרית.

ציוד נדרש: צנצנת זכוכית רחבה

• פורסים את שיני השום לפרוסות דקות.

• מבשלים בסיר קטן על אש נמוכה את שמן הזית, החומץ, עלי הדפנה ופרוסות השום, תוך ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מתחממת. מסירים מהאש.

• מוסיפים לרוטב את קליפת הלימון, זרעי השומר, התימין והרוזמרין ומערבבים.

• מעבירים את הזיתים לצנצנת הזכוכית, יוצקים מעל את הרוטב ומנערים היטב.

• מכניסים למקרר למשך שעתיים עד שבועיים, ופעמיים ביום מנערים את הצנצנת שהתיבול לא ישקע.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר