חטיף צ'יפס. רק משתבח במקפיא
חטיף צ'יפס. רק משתבח במקפיא (צילום: shutterstock)
אאא

חטיף צ'יפס ובייגלה

כן, אלה שקונים. אתם יכולים לנצל עכשיו את מבצעי טרום-החגים, ולהעביר את החטיפים להקפאה של עד 4 חודשים. שולפים כשרוצים - הם חוזרים למצבם הטבעי מהר מאוד, ואפילו הופכים לטעימים ופריכים יותר.

פסטה מבושלת

מבשלים את הפסטה, משמנים במעט שמן זית, מחלקים לשקיות-סנדוויץ', אוטמים היטב שלא יישאר אוויר בפנים ומקפיאים עד שבועיים. כשרוצים לאכול, משרים את שקית הפסטה הקפואה במים חמים עד להפשרה או מניחים במקרר למשך לילה.

קמח

במקרה של קמח, אפילו כדאי לאחסן מלכתחילה במקפיא (במיוחד בימים חמים). אחסנו את הקמח בתוך שקית כפולה, כדי למנוע את התעבות החומר וחדירת ריחות אחרים. הקמח יכול להישאר שם לנצח.

פירה

מאחסנים את הפירה בשקיות ניילון אטומות היטב בוואקום, ומקפיאים עד חודשיים. 

ביצים

הסעיף הזה מיועד למי שעומדים להפוך לשליחים בקהילה מרוחקת, בערך: ניתן להקפיא ביצים מופרדות (לחלמונים או חלבונים) לתקופה של עד שנה. מאחסנים בשקיות או מגשיות קרח, ולילה לפני השימוש מפשירים במקרר.

עשבי תיבול

לשמור על הטריות לנצח.