קרעפלאך מסורתיים ממולאים כבד עוף
קרעפלאך מסורתיים ממולאים כבד עוף (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 2 כוסות קמח
  • 1 כוס מים רותחים
  • 2 כפות שמן
  • קמצוץ מלח
  • למילוי:
  • 400 גרם כבד צלוי
  • 2 בצל לבן
  • 4 כפות שמן
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת קרעפלאך:

אאא

• מתחילים קודם בהכנת המילוי, כי הבצק לא צריך לנוח, ודורש עבודה מהירה: קוצצים דק את הבצלים, מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. 

• קוצצים דק ככל האפשר את הכבדים ומוסיפים למחבת. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מערבבים ומטגנים הכל יחד במשך 3-4 דקות. מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון.

• מעבדים בקערה את הקמח, המים הרותחים, 2 כפות שמן וקמצוץ מלח לבצק אחיד.

• מקמחים משטח עבודה, ומרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי סנטימטר.

• קורצים עיגולים מהבצק, מניחים במרכז כל עיגול ממילוי הכבדים, מקפלים לחצי, מהדקים בקצוות ומחברים את שני קצוות הסהר שנוצר לטבעת.

• מרתיחים סיר גדול מלא במים עם מעט מלח, ומורידים למים את הקרעפלאך. מבשלים עד שהכיסונים צפים למעלה. מוציאים לנייר סופג.

• מגישים בתוך מרק עוף.