גאלט אוכמניות מפנק
גאלט אוכמניות מפנק (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה45 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 3/4 1 כוסות קמח
  • 200 גרם חמאה
  • 4 כפות אבקת סוכר
  • 1 ביצה + 1 חלמון
  • 1 אבקת אפיה
  • קמצוץ מלח
  • מלית אוכמניות מוכנה
  • לקישוט: פרוסות שקדים מולבנים ואבקת סוכר

אופן הכנת גאלט אוכמניות:

אאא

רגע לפני: במקום להתעסק עם שולי פאי מדויקים, פשוט מקפלים את קצוות הבצק על המלית ושולחים לתנור. העובדה שהוא לא צריך להיות מושלם, פשוט הופכת אותו לכזה. מתכון לגאלט אוכמניות מפנק וטעים.

• בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מעבדים יחד את החמאה (כשהיא חתוכה לקוביות) והסוכר, עד להיטמעות מלאה. מוסיפים את הביצה, החלמון (רק הצהוב) ומעבדים היטב.

• מוסיפים את הקמח (לאחר ניפוי) ואבקת האפייה, ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.

• מוסיפים את המלח, מעבדים עוד דקה ומוציאים.

• מקמחים משטח עבודה, ומעבדים עליו ידנית את הבצק. מחזירים לקערה, מכסים בניילון ומעבירים למקרר למשך 20 דקות.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

• מקמחים שוב את משטח העבודה, ומרדדים את הבצק לעיגול לא מדויק בעובי 1.5 ס"מ. מעבירים לתבנית.

• במרכז הבצק, מניחים בנדיבות ממלית האוכמניות, אך שומרים על מרחק של 8 ס"מ מהשוליים.

• מקפלים את שולי הבצק על המלית באופן חופשי, ומורחים  את הבצק בביצה טרופה.

• אופים במשך 25 דקות, עד שהבצק מקבל גוון זהוב יפה.

• מפזרים מעל פרוסות שקדים מולבנים או אבקת סוכר, ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!