לכבוד שבת

מתכון לשבת: פרגיות ברוטב ערמונים ויין

מנה עיקרית חגיגית ויפה לשולחן השבת שאחרי טיגון קל, מאחדים את כל המרכיבים בסיר ונותנים להם שעת גיבוש על הכיריים. בזמן הזה תכינו את האורז שתגישו יחד עם המנה. מתכון לפרגיות ברוטב ערמונים ויין (מתכונים לשבת, אוכל)

מורן פינטו | כיכר השבת |
פרגיות ברוטב ערמונים ויין (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 6 פרגיות נקיות משומן ועור
  • חבילת ערמונים בוואקום
  • 1 ראש שום מפורק לשיניים בקליפתן
  • 2/3 כוס חמוציות מיובשות
  • 1 כוס יין לבן
  • 4 כפות שמן
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי

אופן הכנת פרגיות ברוטב ערמונים:

• מחממים את השמן בסיר סוטאז' רחב ונמוך, ומטגנים את הפרגיות על הצד בו היה העור במשך 3 דקות, עד שהפרגית נפרדת מתחתית הסיר ללא בעיה.

• הופכים את הפרגיות לצד השני, מפזרים מעל את הערמונים, שיני השום בקליפתן והחמוציות, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומנערים את הסיר.

• יוצקים לסיר את היין הלבן, ומבשלים במשך 4 דקות ללא מכסה, לאידוי האלכוהול.

• מכסים את הסיר, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 40 דקות.

• מגישים חם לצד אורז לבן.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר