קציצות סלמון ברוטב אדום פיקנטי
קציצות סלמון ברוטב אדום פיקנטי (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 700 גרם פילה סלמון טרי
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 10 שיני שום
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • מלח ופלפל שחור
  • 1/2 כפית כמון
  • לרוטב:
  • 6 כפות שמן
  • 5 עגבניות
  • 10 שיני שום
  • 6 ענפי סלרי ללא העלים
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כף גדושה פפריקה בשמן
  • מלח

אופן הכנת קציצות סלמון ברוטב:

אאא

רגע לפני: מנת פתיחה לשולחן השבת שמתאימה לכולם: מתכון לקציצות סלמון ברוטב אדום פיקנטי, ממכרות וטעימות כל כך שקשה לסרב להן, כאלו שעוטפות את הבית בריח של בישול נוסטלגי, מנחם וטוב.

• קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה לקערה, כותשים את שיני השום ומוסיפים לקערה.

• חותכים לפיסות דקות את בשר הדג ומוסיפים לקערה, יחד עם פירורי הלחם והביצים. מתבלים בכמון ומלח ומוסיפים פלפל שחור בנדיבות. מעבדים ידנית לעיסת קציצות אחידה.

• מכסים את הקערה, ומניחים לעיסה לנוח ולהתגבש במשך 30 דקות.

• יוצרים קציצות בצורה עגולה או אליפטית, בגודל שווה, ומסדרים בכלי נפרד, שיהיו מוכנות לקפוץ לרוטב מיד.

הכנת הרוטב:

• מגרדים את העגבניות לכלי וכותשים את שיני השום.

• בסיר סוטאז' נמוך ורחב, מחממים 6 כפות שמן, וכשהשמן חם, מוסיפים את העגבניות המגורדות והשום הכתוש, ומבשלים במשך 3 דקות.

• מוסיפים את גבעולי הסלרי (ללא העלים), מתבלים בפפריקה, כמון ומלח, מכסים ומבשלים במשך 5 דקות.

רגע האיחוד:

• מורידים לסיר הרוטב את הקציצות, ומסדרים אותן בפנים בצורה יפה. אם הרוטב מצומצם מאוד, וחסרים נוזלים, מוסיפים לסיר חצי כוס מים. בשלב זה, ניתן להוסיף גם כוס זיתי קלמטה.

• מכסים את הסיר ומבשלים במשך 45 דקות על אש נמוכה.