פסטה ברוטב אלפרדו פרווה. סוף סוף!
פסטה ברוטב אלפרדו פרווה. סוף סוף! (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 2 תפוחי אדמה בינוניים
  • 1/4 בצל לבן
  • 1 כף תיבול איטלקי - אפשר לקנות או לערבב עצמאית מעט בזיליקום, אורגנו, רוזמרין, תימין ופלפל שחור
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 2-4 שיני שום
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס אגוזי קשיו
  • 350 גרם פסטה פטוצ'יני

אופן הכנת פסטה אלפרדו פרווה:

אאא

רגע לפני: סוף סוף מישהו החליט להרים את הכפפה ולייצר רוטב אלפרדו פרווה לחלוטין, אמנם מסיבות צמחוניות, אבל מי אנחנו שנתלונן? מתכון לפסטה ברוטב אלפרדו פרווה ומדריך וידאו שלב אחרי שלב.

צפו:

במדריך הווידאו השתמשו בפסטה מסוג פטוצי'ני, אך כל פסטה עבה אחרת תתאים, וגם רביולי.

• מקלפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות, וקוצצים את רבע הבצל

• בסיר קטן, מרתיחים 4 כוסות מים. כשהמים רותחים, מוסיפים את תפוחי האדמה והבצל ומבשלים יחד במשך 10 דקות, עד לריכוך.

• מעבירים את הירקות לכלי נפרד, ושומרים את מי הבישול.

• במעבד מזון, מעבדים יחד את אגוזי הקשיו, כוס מי הבישול, תפוחי האדמה והבצל המבושלים, השום, המלח, מיץ הלימון והתבלינים, עד לקבלת רוטב במרקם קרמי סמיך. אם הרוטב סמיך מידי, מוסיפים מעט ממי הבישול. טועמים, ומשפרים תיבול, אם צריך.

• במקביל,  מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה. בתום הבישול מסננים היטב מנוזלים ומניחים בצד.

• מערבבים היטב את הפסטה עם הרוטב ומגישים לצד מנה עיקרית של בשר או עוף.