מה אוכלים היום?

מתכון לעוף ופירה מושלם תוך 30 דקות

מנה בסיסית, פשוטה וטעימה שכל אחד חייב לדעת להכין: מתכון לעוף בשום, בצל ותימין עם פירה מושלם, נימוח וקרמי. יש לכם שילוב מוצלח מזה? תוך 30 דקות על שולחנכם (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
עוף ופירה מושלם תוך 30 דקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 8 חלקים של שוקיים ומשולשים
  • 4 שיני שום
  • 1 בצל סגול
  • 8 גבעולי תימין
  • 1 כף שמן זית
  • מלח ופלפל שחור
  • לפירה:
  • 8-10 תפוחי אדמה בינוניים
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית אבקת מרק (לא חובה)

אופן הכנת עוף ופירה:

רגע לפני: מנה בסיסית, פשוטה וטעימה שכל אחד חייב לדעת להכין: מתכון לעוף בשום, בצל ותימין עם פירה מושלם, נימוח וקרמי. יש לכם שילוב מוצלח מזה? תוך 30 דקות על שולחנכם.

הכנת הפירה:

• מקלפים ופורסים לרוחב את תפוחי האדמה, כך שייווצרו עיגולים, מה שיקל על מעיכתם לפירה. מעבירים לסיר עמוק, מכסים במים ומוסיפים 2 כפיות מלח ואבקת מרק. מכסים רק מחצית מהסיר, כך שאדי הבישול לא יכלאו בפנים ותפוחי האדמה יהיו רכים מידי. מבשלים על אש גבוהה, עד לריכוך.

• שופכים מחצית מכמות מי הבישול, אך שומרים 2 כוסות. מועכים את תפוחי האדמה לפירה. אם המרקם סמיך מידי, מוסיפים מעט ממי הבישול ששמרנו בצד.

הכנת העוף:

• במקביל, פורסים את הבצל לחצאי טבעות, קוצצים את התימין ופורסים דק את שיני השום. מערבבים הכל בקערה גדולה, יחד עם חלקי העוף ושמן הזית ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

• מחממים מחבת גדולה על אש בינונית במשך 2 דקות.

• מניחים את חלקי העוף במחבת, כשצד העור כלפי מטה, ומעל וסביב העופות, מפזרים את תערובת הבצל-שום-תימין שבקערה. מבשלים במשך 10 דקות, ומידי פעם הופכים את הבצל והשום, שלא יישרפו.

• הופכים את העופות, מערבבים את הבצל והשום, ומבשלים במשך 5-6 דקות נוספות, עד שהעוף שחום היטב מכל צד.

אופן ההגשה: מניחים 2 חלקי עוף בכל צלחת אישית, מוסיפים מהפירה בנדיבות, מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר