עוגיות בראוניז שוקולד ואגוזים. יאמי
עוגיות בראוניז שוקולד ואגוזים. יאמי (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 כוס קמח
  • 1/3 כוס אבקת קקאו
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/3 כוס סוכר חום
  • 1/3 כוס סוכר
  • 113 גרם חמאה
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/4 1 כוסות שוקולד מריר קצוץ או שוקולד-צ'יפס
  • 1/3 כוס אגוזים קצוצים (לא חובה)

אופן הכנת עוגיות בראוניז:

אאא

רגע לפני: מתלבטים אם להכין עוגיות שוקולד צ'יפס או בראוניז? למה שלא תחברו ביניהם? הכירו את הברוקיז: מתכון לעוגיות בראוניז שוקולד ואגוזים - עיגולים מתוקים של אושר ממכר במרקם פאדג'י עסיסי, ובפנים - כל מה שטוב.

כמות: 18-20 עוגיות

• בקערה גדולה, מערבבים יחד את הקמח, הקקאו, הסודה לשתייה והמלח.

• ממיסים במיקרוגל 3/4 מכמות השוקולד המריר הקצוץ או השוקולד-צ'יפס. כדי להבטיח שהשוקולד לא יישרף, מפעילים את המיקרוגל למשך 15 שניות בכל פעם, עד לקבלת תערובת חלקה. מניחים בצד לצינון.

• חותכים את החמאה לקוביות, ומקציפים תוך כדי הוספת שני סוגי הסוכר בהדרגה. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל, ומקציפים עד לקבלת קצף בהיר ואוורירי.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

• בעדינות, מערבבים לתוך הקצף את השוקולד, עד שמתקבל מוס שוקולדי אחיד.

• מקפלים לתוך המוס את החומרים היבשים.

• מוסיפים לקערה את האגוזים הקצוצים ורבע כמות השוקולד שלא הומס, ומעבירים למקרר למשך 1-2 שעות, להתגבשות החומרים.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומרפדים תבנית אפייה.

• לכל עוגייה, יוצקים תלולית של 2 כפות מהבצק על התבנית, ברווחים שווים. אופים במשך 10 דקות, עד שהעוגיות מתפשטות לעיגולים שטוחים ואפויות היטב. 

מגישים את העוגיות חמות עם כוס חלב.