מה אוכלים היום?

מתכון למרק סלק וגזר עשיר ופוטוגני

שווה להכין, אבל לא רק בגלל הצבע היפהפה שלו: מתכון למרק סלק וגזר עשיר וקל הכנה בטעם מיוחד שרק ישתבח אם תשקיעו כמה דקות מזמנכם להכנת ציר ירקות ולא תסתפקו רק במים. מגישים עם שמנת חמוצה ופטרוזיליה קצוצה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
מרק סלק וגזר עשיר ופוטוגני (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 6 סלקים בינוניים
  • 2-3 גזרים גדולים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ים
  • 6 כוסות ציר ירקות או מים
  • 5 ס"מ ג'ינג'ר קלוף ופרוס דק
  • 3 גבעולי פטרוזיליה גדולים - העלים מופרדים מהגבעולים
  • 1/2 בצל גדול
  • 1 שן שום גדולה
  • 2 לימונים קטנים
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן הכנת מרק סלק:

רגע לפני: שווה להכין, אבל לא רק בגלל הצבע היפהפה שלו: מתכון למרק סלק וגזר עשיר וקל הכנה בטעם מיוחד שרק ישתבח אם תשקיעו כמה דקות מזמנכם להכנת ציר ירקות ולא תסתפקו רק במים.

>> כך תכינו ציר ירקות עשיר. הכפילו כמויות ושמרו בהקפאה. בחורף הזה עוד תצטרכו את הציר הזה.

• מחממים את התנור ל-230 מעלות.

• מקלפים וחותכים את הסלקים והגזרים לקוביות בגודל 2.5 ס"מ, ומפזרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. שימו לב: הגזר מוכן מהר יותר, כך שניתן להוציא אותו באמצע הקלייה ולהשאיר רק את הסלק, או מלכתחילה להניח אותו בצד שקרוב לפתח התנור וכך הוא יקבל פחות חום.

• יוצקים מעל הירקות 2 כפות שמן זית ומתבלים בנדיבות במלח ים, וקולים עד לריכוך, במשך כ-45 דקות. הופכים פעם או פעמיים כדי שחום התנור יגיע לכולם באופן שווה.

• במקביל, מחממים בסיר מרק עמוק את ציר הירקות או המים, מוסיפים את פרוסות הג'ינג'ר וגבעולי הפטרוזיליה ומביאים לרתיחה על אש בינונית. כשהנוזל מבעבע, מסירים מהאש.

• קוצצים דק את הבצל והשום.

• בסיר גדול (נפרד), מחממים את שמן הזית הנותר על אש בינונית, מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך 5 דקות, עד לריכוך קל. מוסיפים את השום, מטגנים במשך דקה נוספת ומוסיפים את הסלק והגזר.

• מסירים את הג'ינג'ר וגבעולי הפטרוזיליה מציר הירקות או המים, ויוצקים את הנוזל לסיר עם הירקות. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 5 דקות, עד שהמרק מבעבע. מסירים מהאש.

• טוחנים את המרק במקל בלנדר לתערובת חלקה. אם המרקם סמיך מדי, ניתן להוסיף מעט מים. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים.

הצעת הגשה: קוצצים את עלי הפטרוזיליה מערבבים שמנת חמוצה ומלח, יוצקים את המרק החם לקעריות אישיות, מניחים מעל 1-2 כפות נדיבות מתערובת השמנת החמוצה ומגישים מיד.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר