ככה זה מתחיל. סלט פסטרמה וצ'יפס מפתיע
ככה זה מתחיל. סלט פסטרמה וצ'יפס מפתיע (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 300 גרם פסטרמה הודו מעושן / בדבש
  • 1 פלפל ירוק
  • 1 פלפל צהוב
  • 2 מלפפונים
  • 1/2 ראש כרוב לבן
  • 1 חבילת צ'יפס קנוי
  • לרוטב:
  • 3 כפות מיונז
  • 2 כפות קטשופ
  • 1 כף חרדל חלק
  • 2 כפות חומץ
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנת סלט פסטרמה וצ'יפס:

אאא

רגע לפני: אם אתם אנשים יצירתיים, יתכן שכבר ניסיתם לשדך את הצ'יפס משקית הממתקים לסלט שלכם, אם לא - זה בדיוק הזמן: מתכון לסלט שבת מקורי עם פסטרמה  וצ'יפס (של פעקלאך, אתם יודעים) ומגוון ירקות.

• מכינים מראש את הירקות והרוטב, ומרכיבים את הסלט סמוך להגשה כדי שמרקם הרכיבים לא יפגע ויהפוך ל'מושי' ורך.

• חותכים את הפסטרמה לרצועות ברוחב חצי ס"מ ומניחים בקערה.

• חותכים את המלפפונים לחצאי עיגולים, פורסים לרצועות דקות את הפלפלים, חותכים גס את הכרוב ומוסיפים לקערה.

• מערבבים את הירקות והפסטרמה, ומפזרים מעל את הצ'יפס.

• הכנת הרוטב: בכלי קטן, מערבבים את כל מרכיבי הרוטב עד לאיחוד מלא ורגע לפני ההגשה, יוצקים על הסלט ומערבבים.