פיצה איטלקית אמיתית עם חצילים ופטריות
פיצה איטלקית אמיתית עם חצילים ופטריות (צילום: the eccentric cook)
  • זמן הכנה45 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1/2 4 כוסות קמח (500 גרם)
  • 15 גרם שמרים טריים
  • 2 כפיות דבש
  • 310 מ״ל מים פושרים (1 כוס ועוד קצת)
  • 3 כפיות מלח (18 גרם)
  • תוספות:
  • שמן זית
  • 1/2 חציל
  • 12 פטריות שמפיניון
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום
  • 2 עגבניות
  • 2 כדורי מוצרלה גדולים
  • 3/4 כוס פרמזן מגורדת (או גבינה צהובה)

אופן הכנת פיצה:

אאא

מתכון ל-2 פיצות גדולות

1. ממיסים את השמרים עם הדבש ומחצית מכמות המים בכלי. מערבבים ומכסים. 

2. מערבבים את הקמח והמלח בקערה גדולה מאוד, יוצרים חור במרכז התערובת ויוצקים לתוכו את השמרים המומסים. באצבעות, מערבבים לאט את הקמח והשמרים. כשנוצרים פירורי בצק, מוסיפים את כמות המים הנותרת, ומעבדים יחד היטב לקבלת עיסה רטובה. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עד 2 כפות מים.

3. לשים את הבצק בידיים במשך 5-6 דקות. צובטים אותו, מקפלים אותו, הופכים אותו, עד שהמרקם הופך לחלק ונוח.

4. יוצרים כדור מהבצק, מקמחים במעט קמח ומניחים במרכז הקערה. מסמנים על הבצק חריצים עמוקים (ראו תמונה), מכסים ומניחים במקום חם להתפחה של 40 דקות.


5. מחממים את התנור ל-230 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

6. מחלקים את הבצק לשניים. חלק אחד משאירים מכוסה בקערה, ואת השני מרדדים לעיגול או מלבן (תלוי בצורת התבנית). מעבירים לתבנית, ובעזרת האצבעות, יוצרים שולי בצק עבים.

7. מזלפים על הבצק 1 כף שמן זית, ומורחים אותה באופן שווה.

8. במקביל, מכינים את התוספות: חותכים לפרוסות דקות את החציל והפטריות (בלי הרגל), ומטגנים במחבת עם מעט שמן במשך 5 דקות, עד להשחמה קלה. מניחים לצינון.

9. פורסים את המוצרלה, מניחים רבע מהכמות על הבצק, מעל מסדרים מחצית מהחצילים והפטריות, מחצית מעלי הבזיליקום, פרוסות עגבנייה אחת, רבע נוסף מכמות המוצרלה, קמצוץ מלח ומחצית מכמות הפרמזן/גבינה צהובה.

10. אופים במשך 10 דקות, עד להשחמה יפה של שולי הפיצה.

11. חוזרים על סעיפים 6-10 שוב, עבור כדור הבצק שנותר בקערה.

מקור