פסטה עם פטריות ברוטב פסטו אגוזי מלך
פסטה עם פטריות ברוטב פסטו אגוזי מלך (צילום: pinchofyum.com)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • לפסטה:
  • 226 גרם פסטה מסוג פנה - עדיף מחיטה מלאה
  • 80 גרם חמאה
  • 2 כוסות פרוסות פטריות
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל שחור
  • לפסטו:
  • 1 כוס אגוזי מלך
  • 1/2 1 כוסות עלים ירוקים לבחירה - תרד / בזיליקום / פטרוזיליה / תערובת של שלושתם
  • 1/2-3/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 1 שן שום
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מיץ מלימון אחד, סחוט היטב
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת פסטה עם פטריות ברוטב פסטו אגוזים:

אאא

שימו לב: מנה הזו עתירה בשומן בגלל אגוזי המלך, החמאה והפרמזן. אם אתם רוצים להפוך אותו לקל יותר, השמיטו את הפרמזן מהפסטה ומהפסטו - אך הוסיפו לפסטו מעט יותר שמן זית, כדי שמרקמו עדיין יהיה עסיסי.

1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים מנוזלים ומניחים בצד.

הכנת הפסטו:

2. קולים את אגוזי המלך במחבת נקייה, על חום נמוך. מערבבים ומנערים את המחבת במשך כ-5 דקות, עד שעולה ריח קלייה. מסירים מהאש ומעבירים למעבד מזון.

3. מוסיפים למעבד המזון את שאר מרכיבי הפסטו, וטוחנים יחד עד לקבלת מרקם חלק.

הכנת הפטריות:

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

4. ממיסים את החמאה במחבת גדולה ורחבה, על אש בינונית, מוסיפים את פרוסות הפטריות ומטגנים במשך 8-10 דקות, עד שהפטריות מקבלות גוון זהוב עמוק משני הצדדים. 

5. מוסיפים את הפסטה למחבת, מערבבים ומוסיפים את הפרמזן. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ובפטרוזיליה קצוצה. מבשלים יחד במשך 2 דקות ומסירים מהאש.

לכל סועד מניחים בצלחת מספר כפות נדיבות מהפסטה, מעל יוצקים את הפסטו ומערבבים יחד.

מקור