ליד הקפה

מתכון לפאי דובדבנים אישי עם קרמבל

המאפים הקטנים האלה מתחננים לתוספת נדיבה של קצפת מעל וקפה לוהט בצד - חצי שעה עבודה, חצי שעה בתנור ויש לכם תריסר קינוחים מעולים (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 200 גרם קמח
  • 50 גרם אגוזי לוז טחונים
  • 140 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • למילוי:
  • 3 כפות קונפיטורת תות
  • 500 גרם דובדבנים, מגולענים
  • 50 גרם אגוזי לוז, קצוצים גס
  • 2 כפות סוכר דמררה

אופן הכנת פאי דובדבנים אישי:

1. מנפים את הקמח ומעבירים למעבד מזון יחד עם אגוזי הלוז וקוביות החמאה. מעבדים עד לקבלת בצק פירורי, מוסיפים את הסוכר ומעבדים עוד קצת לאיחוד. לוקחים 3 כפות מתערובת הבצק ומניחים בקערה נפרדת - עבור הקרמבל.

2. מוסיפים 1-2 כפות מים קרים למעבד המזון, ומעבדים עד לקבלת בצק יציב. מעבירים למשטח מקומח קלות ולשים מעט - לישת יתר תהרוס את מרקם הבצק. אם הבצק רך מדי, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 20 דקות.

3. מרדדים את הבצק וקורצים ממנו 12 עיגולים בקוטר 10-12 ס"מ. מרפדים בעיגולי הבצק תבנית מאפינס עם 12 שקעים או 12 תבניות טארטלטים אישיות בקוטר 7-8 ס"מ.

4. במחבת גדולה, מחממים מעט את קונפיטורת התות עד שהיא תימס מעט, מוסיפים את הדובדבנים, מערבבים, מסירים מהאש, וממלאים בתערובת כל אחת מהתבניות המרופדות בבצק.

לקרמבל: מערבבים את אגוזי הלוז הקצוצים וסוכר הדמררה עם הבצק שהופרש לקערה נפרדת, ומפוררים את הבצק על כל שקע תבנית ממולא בתערובת הדובדבנים.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שבצק הקרמבל משחים קלות והדובדבנים מבושלים. מניחים את התבנית על רשת לצינון של 10 דקות, ומחלצים בזהירות את המאפים. מגישים חם או קר.

>> למה להתאמץ אם אפשר להזמין עד הבית את כל מרכיבי המתכון?

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר