שערי מט"ח: | € | 4.20 | $ | 3.63 |
שלום אורח | התחבר | הרשם | הפוך לעמוד הבית |
הכנת הבצק:
1. בקערת מערבל, מערבבים יחד את הקמח, השמרים הסוכר והמלח. מוסיפים בהדרגה את המים, הדבש, תמצית הווניל והביצים ולשים במשך 2 דקות עד שמתחיל להיווצר בצק.
2. מוסיפים את המרגרינה קובייה אחר קובייה תוך כדי ערבול, וממשיכים בלישה במשך 8 דקות נוספות. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים בניילון ונותנים לבצק לתפוח במשך כשעתיים (או במשך לילה במקרר).
הכנת קרם הלימון:
3. בקערה בינונית, טורפים את הביצים, הסוכר והקורנפלור עד לקבלת תערובת אחידה.
4. בסיר בינוני, מחממים את מיץ הלימון עם גרידת הלימון עד לרתיחה. יוצקים על תערובת הביצים בהדרגה תוך כדי טריפה, ומחזירים את כל התערובת לסיר. מבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה מאד.
5. מעבירים לשק זילוף עם חור בקוטר 1 ס"מ ומקררים היטב.
הרכבת המאפה:
6. מרדדים את הבצק למלבן בגודל של כ-30X40 ס"מ וחותכים ל-3 רצועות ארוכות. מזלפים את קרם הלימון במרכז כל רצועה לאורכה, ומגלגלים לאורך לצירת גליל רולדה דקה ממולאת.
7. מסדרים את הגלילים הממולאים בתבנית מרופדת בנייר אפייה לצורת ספירלה ארוכה ומקפידים להשאיר רווחים בין הגלילים.
הכנת רוטב התות והתפוחים:
8. בסיר, מרתיחים את ריבת התות והמים, מוסיפים את התפוחים ומבשלים במשך כ-2 דקות.
9. מסדרים את התפוחים ברווחים שבין גלילי הבצק, מברישים בריבת התות המהולה עם המים (לא את כל הכמות, שומרים את הרוב לזיגוג), ומתפיחים במשך כ-30 דקות או עד שהמאפה מכפיל את נפחו.
10. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-30 דקות או עד שהמאפה מזהיב. מברישים את המאפה בשאר זיגוג הריבה, מצננים ומגישים עם מעט אבקת סוכר מעל.
>> למגוון ענק של מתכונים לראש השנה - סלטים, מנות פתיחה, עיקריות, תוספות, מאפים וקינוחים