סלמון בגריל ברוטב פטרוזיליה וצלפים
סלמון בגריל ברוטב פטרוזיליה וצלפים (צילום:)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(6 מנות):

  • 3 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים דק
  • 4 כפיות צלפים
  • 1 כף בצל ירוק קצוץ דק
  • 1 כפית שום כתוש דק
  • 1/3 כוס שמן זית איכותי
  • 900 גרם פילה סלמון, חתוך ל-6 פרוסות
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי

אופן הכנת סלמון בגריל ברוטב פטרוזיליה וצלפים:

אאא

1. בקערה, מערבבים את הפטרוזיליה, הצלפים, הבצל הירוק והשום. מוסיפים מחצית משמן הזית ומניחים בצד.

2. מחממים היטב גריל חשמלי או תבנית פסים, מברישים את הסלמון בשמן הזית הנותר וצולים במשך 2 דקות מכל צד - עדיף שהדג יגיע לדרגת מדיום-רר. מסירים מהאש ומניחים לדגים לנוח במשך 2 דקות.

3. מתבלים את הסלמון במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

4. מוסיפים את מיץ הלימון לתערובת הפטרוזיליה, מזלפים מעל כל מנת דג מהרוטב ומגישים.

מקור