לכבוד שבת

מתכון לטחינה ירוקה בתיבול פיקנטי עשיר ובריא

תכינו לשבת ו(אולי) יישאר לכם ממרח נהדר לכריך של יום ראשון: מתכון לטחינה ירוקה בתיבול פיקנטי עשיר ובריא - וגם אם אין לכם את כל התבלינים, אפשר לוותר על 1-2 מהם (מתכונים לשבת, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 שיני שום, כתושות
  • 3/4 כוס כוסברה טרייה קצוצה גס
  • 3/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה גס
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית גרגרי חילבה
  • 2 כפיות מלח גס
  • 1 כוס טחינה גולמית
  • 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי

אופן הכנת טחינה ירוקה בתיבול פיקנטי עשיר ובריא:

1. במעבד מזון, טוחנים יחד את השום, הכוסברה, הכמון, החילבה ו-2 כפיות מלח עד שמתקבל מרקם הדומה לפסטו (או סחוג). מוסיפים את הטחינה ומיץ הלימון ומעבדים במשך 30 שניות עד לקבלת תערובת סמיכה מאוד בגוון אפור.

2. בהדרגה, מוסיפים למעבד המזון (שעדיין פועל) 3/4 כוס מים או מעט יותר, עד לקבלת מרקם סמיך אך נוזלי (כמו שמנת חמוצה) בצבע ירוק בהיר. מתבלים במלח לפי הטעם.

הטחינה יכולה להישמר 6 שעות בטמפרטורת חדר או עד יום אחד במקרר כשהיא מכוסה היטב.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר