מחקר: אכילת גבינה משפרת את זרימת הדם ותפקוד הלב

לפי המחקר הכי טוב שהתפרסם אי פעם - מיד אחרי אלה שממליצים על שוקולד ומנוחת צהריים. ולא, לא מדובר רק בסתם גבינה לבנה (מחקרים, בריאות)

אוקיי, אולי כדאי לוותר על הפיצה מתחת (צילום: shutterstock)

כתב העת הבריטי לתזונה פרסם לאחרונה את מסקנותיו של אחד המחקרים הכי טובים אי פעם - מיד אחרי אלה שממליצים על שוקולד ומנוחת צהריים, לפיהן אכילת גבינה משפרת את זרימת הדם ותפקוד הלב.

חוקרים מאוניברסיטת פן סטייט חקרו את השפעתה של הגבינה על מערכת הלב וכלי הדם, וגילו כי לחלב, ובפרט מהסוג שנמצא בגבינה, יש השפעה חיובית על הלב כיוון שהחלבונים והשומנים בחלב מסייעים להגביר את זרימת הדם בגוף. התוצאה: העברה מהירה יותר של חומרים מזינים וחמצן לכל תא בגוף, פיזור חום הגוף באופן שווה והסרת הפסולת והרעלים מהתאים.

אבל זה לא הכל. החוקרים רצו לוודא שרמות הנתרן בגבינה לא מבטלות את יתרונות החלב. לשם כך, הם ביקשו מקבוצת אנשים לאכול גבינה, ומקבוצת ביקורת לאכול גבינת סויה ובייגלה (כדי להגיע לאותן כמויות נתרן). גם כאן הראו תוצאות המחקר כי אלה שאכלו גבינה חלבית היו בעלי לחץ דם טוב יותר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר