עוגת שוקולד בציפוי מוס שוקולד ואגוזים
עוגת שוקולד בציפוי מוס שוקולד ואגוזים (צילום: www.gogogogourmet.com)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 300 גרם שוקולד מריר איכותי עם אחוזי מוצקי קקאו גבוהים
  • 10 ביצים, מופרדות
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כפות גרידת קליפת תפוז
  • 2 כפות תמצית וניל איכותית
  • 1/2 כוס ריץ' קפה (או חלב - לגרסה החלבית)
  • 1/3 כוס קמח מנופה
  • לקישוט: 1/2 כוס אגוזי ברס / אגוזי לוז קצוצים / קקאו מנופה

אופן הכנת עוגת שוקולד בציפוי מוס שוקולד ואגוזים:

אאא

צפו: איך להפריד ביצים במהירות ובלי להתלכלך

1. מקציפים את החלבונים לקצף יציב, ובהדרגה, מוסיפים חצי כוס סוכר.

2. שוברים את השוקולד לחתיכות, מניחים בקערה שממוקמת על סיר מלא במים רותחים - אך תחתית הקערה לא נוגעת במים. לאחר שהשוקולד נמס מעט, מערבבים לתערובת חלקה.

3. מנקים את המיקסר, ומקציפים את החלמונים וחצי כוס הסוכר שנותר. בהדרגה, מוסיפים את השוקולד המומס, תמצית הווניל, ריצ' הקפה וגרידת התפוז.

4. מקפלים את קצף החלבונים לבלילת השוקולד באופן הבא: במרית, לוקחים שליש מהקצף, מוסיפים לבלילה ומערבבים. בעזרת מטריפה ידנית, טורפים להיטמעות מוחלטת של הקצף. לוקחים במרית שליש נוסף מהקצף ומערבבים בתנועות קיפול, מבסיס הבלילה תוך סיבוב הקערה. חוזרים על הפעולה עם השליש האחרון עד לקבלת בלילת מוס אחידה.

5. מעבירים שליש מהבלילה לקערה נפרדת, מכסים בניילון ושומרים במקרר.

6. מוסיפים קמח ל-2/3 מהבלילה שנותרו, ומערבבים. יוצקים לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 24 ס"מ ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 45 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים מעט על רשת.

7. מורחים את המוס שבמקרר על העוגה לציפוי. ניתן לנפות מעל קקאו או לפזר אגוזים - או גם וגם או כל תוספת אהובה אחרת. מכסים את העוגה ומעבירים למקפיא ל-3 שעות לפחות.