הבצק שלהן יכול לשמש לחלה של שבת
הבצק שלהן יכול לשמש לחלה של שבת (צילום: www.lifeisbutadish.com)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1 כפית סוכר
  • 1 כוס מים חמים
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/4 כוס סוכר
  • 2 כפיות מלח
  • 2 ביצים
  • 3/4 3 עד 4 כוסות קמח, מנופה
  • שומשום
  • 1 חלמון ביצה טרוף עם 1 כפית מים
  • 10-12 נקניקיות סויה / בשריות

אופן הכנת נקניקיות עטופות בחלה של שבת:

אאא

10-12 חלות קטנות

1. בקערה גדולה שנשטפה היטב במים רותחים, ממיסים את כפית הסוכר עם חצי כוס מים חמים. מפזרים מעל את השמרים, ונותנים לתערובת לעמוד במשך 10 דקות ורק אז מערבבים.

2. מוסיפים לקערה את השמן, חצי כוס המים שנותר, הסוכר, המלח, הביצים ומחצית מכמות הקמח. מערבבים היטב ורק אז מוסיפים את המחצית הנותרת של הקמח ומעבדים יחד עד לקבלת בצק דביק. מכסים את הקערה ונותנים לבצק לנוח במשך 10 דקות. לאחר המנוחה, מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ולשים במשך 10 דקות. מוסיפים קמח לפי הצורך, עד לקבלת בצק רך ונעים.

3. מניחים את הבצק בקערה נקייה משומנת קלות ומכסים בניילון נצמד. מניחים להתפחה במשך 30 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו. 

4. מעבירים את הבצק למשטח נקי, נותנים לו כמה אגרופים כדי להוציא את האוויר שנכלא בפנים, ומחלקים אותו ל-12 חלקים שווים.

• עשו לייק לעמוד הפייסבוק של 'אוכל ומתכונים' ותישארו מעודכנים

5. מגלגלים כל חתיכת בצק לחבל, מלפפים על כל נקניקיה חבל בצק, מהדקים את הקצוות ומסדרים הכל ב-2 תבניות מרופדות בנייר אפייה.

למשקיעים: ניתן לחלק כל אחת מ-12 חתיכות הבצק ל-3 חבלים ולקלוע צמה שתעטוף את הנקניקייה.

4. מברישים את הבצק בחלמון הטרוף, ומפזרים מעל שומשום. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20-30 דקות, עד שהחלות מקבלות גוון שחום-זהוב. 

מקור