מתכון למשה בתיבה - נקניקיות עטופות בחלה של שבת

מתכון לחלות קטנות במילוי נקניקיה - כאלה שיזכירו לכולם שהיום יום חמישי ויש שבת להכניס. כי הדרך ללב - לא משנה של מי - עוברת בקיבה. בונוס: זה גם מתכון לחלה של שבת (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כפית סוכר
  • 1 כוס מים חמים
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/4 כוס סוכר
  • 2 כפיות מלח
  • 2 ביצים
  • 3/4 3 עד 4 כוסות קמח, מנופה
  • שומשום
  • 1 חלמון ביצה טרוף עם 1 כפית מים
  • 10-12 נקניקיות סויה / בשריות

אופן הכנת נקניקיות עטופות בחלה של שבת:

10-12 חלות קטנות

1. בקערה גדולה שנשטפה היטב במים רותחים, ממיסים את כפית הסוכר עם חצי כוס מים חמים. מפזרים מעל את השמרים, ונותנים לתערובת לעמוד במשך 10 דקות ורק אז מערבבים.

2. מוסיפים לקערה את השמן, חצי כוס המים שנותר, הסוכר, המלח, הביצים ומחצית מכמות הקמח. מערבבים היטב ורק אז מוסיפים את המחצית הנותרת של הקמח ומעבדים יחד עד לקבלת בצק דביק. מכסים את הקערה ונותנים לבצק לנוח במשך 10 דקות. לאחר המנוחה, מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ולשים במשך 10 דקות. מוסיפים קמח לפי הצורך, עד לקבלת בצק רך ונעים.

3. מניחים את הבצק בקערה נקייה משומנת קלות ומכסים בניילון נצמד. מניחים להתפחה במשך 30 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

4. מעבירים את הבצק למשטח נקי, נותנים לו כמה אגרופים כדי להוציא את האוויר שנכלא בפנים, ומחלקים אותו ל-12 חלקים שווים.

5. מגלגלים כל חתיכת בצק לחבל, מלפפים על כל נקניקיה חבל בצק, מהדקים את הקצוות ומסדרים הכל ב-2 תבניות מרופדות בנייר אפייה.

למשקיעים: ניתן לחלק כל אחת מ-12 חתיכות הבצק ל-3 חבלים ולקלוע צמה שתעטוף את הנקניקייה.

4. מברישים את הבצק בחלמון הטרוף, ומפזרים מעל שומשום. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20-30 דקות, עד שהחלות מקבלות גוון שחום-זהוב.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר