עוגת תפוחים רכה ומתוקה לשבת חורפית
עוגת תפוחים רכה ומתוקה לשבת חורפית (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 4 ביצים
  • 1 כוס סוכר
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 1 כוס שמן
  • 1/2 2 כוסות קמח תופח
  • 4 תפוחי עץ גרנד סמית, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות ושוות
  • 1 כפית קינמון

אופן הכנת עוגת תפוחים בחושה:

אאא

1. בקערת מיקסר נקייה ויבשה, מקציפים את הביצים - החלבונים והחלמונים - עם הסוכר עד לקבלת קצף במרקם מוס.

2. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן בזרימה דקה, לאחר מכן את הקמח ואת הקינמון.

3. מוסיפים לבלילה את קוביות התפוחים, מערבבים במרית ויוצקים הכל לתבנית קוגלהוף בקוטר 22-24 ס"מ.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 50 דקות. מוציאים, מצננים על השיש, מחלצים בזהירות את העוגה למגש ומקשטים באבקת סוכר.