חלה במילוי אגוזים וקינמון
חלה במילוי אגוזים וקינמון (צילום: www.completelydelicious.com)
  • זמן הכנה30 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי / פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1/2 כוס (118 מ"ל) מים / מיץ תפוזים / חלב
  • 1/4 כוס (85 גרם) דבש
  • 113 גרם מרגרינה בטעם חמאה / חמאה ללא מלח
  • 3 כוסות (360 גרם) קמח, מנופה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/4 2 כפיות (7 גרם) שמרים פעילים יבשים
  • 2 ביצים גדולות
  • למילוי:
  • 113 גרם מרגרינה בטעם חמאה / חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס (160 גרם) סוכר חום כהה או בהיר, דחוס
  • 2 כוסות (226 גרם) אגוזי מלך, קצוצים דק
  • 1 כפית קינמון

אופן הכנת חלה במילוי אגוזים וקינמון:

אאא

1. בסיר קטן על אש בינונית מבשלים את המים / מיץ התפוזים / החלב, הדבש והמרגרינה / החמאה - עד שהחמאה נמסה. מסירים מהאש, מניחים לצינון במשך 5 דקות.

2. במיקסר עם וו לישה או ידנית, מערבבים 2 כוסות קמח עם המלח, הקינמון והשמרים. מוסיפים את תערובת הנוזלים שבסיר ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ומערבבים אחרי כל ביצה.

3. מוסיפים בהדרגה את הקמח הנותר, 2-3 כפות בכל פעם, מעבדים אותן היטב בבצק ורק אז מוסיפים עוד. הבצק צריך להיות רך מאוד ולא נדבק לדפנות הקערה. אם צריך, מוסיפים עוד קצת קמח. ממשיכים ללוש את הבצק במשך 5 דקות נוספות עד לקבלת מרקם חלק וגמיש.

4. מעבירים את הבצק לקערה נקייה ומשומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. לאחר מכן, מאגרפים בעדינות את הבצק כדי לשחרר את האוויר שנכלא בפנים ולשים מעט ביד.

5. הכנת המילוי: במיקסר או בקערה עם מערבל ידני, מערבבים יחד את החמאה, הסוכר החום, האגוזים והקינמון עד לקבלת תערובת חלקה.

6. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים ועובדים על כל אחד בנפרד: על משטח מקומח, מרדדים כל חלק בצק למלבן בגודל 40X15 ס"מ. מפזרים שליש מתערובת המילוי על הבצק, ומגלגלים לרולדה מהודקת וארוכה - מהצלע הארוכה של המלבן. מעבירים את הרולדות המוכנות לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

7. בתבנית, קולעים את 3 הרולדות לחלה ומהדקים את הקצוות. מכסים בניילון נצמד משומן קלות, ומתפיחים במקום חמים במשך 30-45 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

8. טורפים ביצה עם כפית מים ומברישים את הבצק הקלוע. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35-40 דקות, עד להזהבה. מסירים מהתנור, מצננים 15 דקות ומעבירים את החלה למגש. היא תישמר היטב בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

>> והנה מתכון דומה ל"בָּבְּקְחַלָה" = עוגת בבקה + חלה קלועה לשבת

מקור