פסטה מסולסלת ברוטב פסטו ברוקולי
פסטה מסולסלת ברוטב פסטו ברוקולי (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי / פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 340 גרם פסטה מסולסלת
  • 340 גרם פרחי ברוקולי קפואים
  • 2 שיני שום
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום טריים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף גרידת לימון
  • מלח גס

אופן הכנת פסטה ברוטב פסטו ברוקולי:

אאא

1. מבשלים את הפסטה בסיר מלא מים מומלחים לפי ההוראות שעל האריזה. בסיום הבישול, מסננים את הפסטה, שומרים בצד 1/2 כוס ממי הבישול ומחזירים את הפסטה לסיר.

2. במקביל, מערבבים בקערה עמידה למיקרוגל את פרחי הברוקולי, השום ו-1/2 כוס מים. מכסים את הקערה ומחממים במיקרוגל על חום גבוה במשך 5-6 דקות, ועוצרים כל 40-50 שניות לערבוב, עד שהברוקולי רכים.

3. מעבירים את תכולת הקערה למעבד מזון, מוסיפים את עלי הבזיליקום, השמן, גרידת הלימון ו-3/4 כפית מלח גס. טוחנים היטב למחית חלקה.

4. יוצקים על הפסטה שבסיר את הפסטו ואת 1/2 כוס מי הבישול (אם הפסטה נראית יבשה, מוסיפים מעט מים). מערבבים יחד ואם הפסטה הספיקה להתקרר, מחממים מעט. מגישים חם עם פרוסות שקדים קלויים מעל ופרמזן מגוררת.