מה אוכלים היום?

מתכון לפסטה מסולסלת ברוטב פסטו ברוקולי מעולה

הברוקולי הופך את המנה לקראנצ'ית וכיפית, טעימה מאוד ואפילו די בריאה. כדאי להשתמש בפסטה מסולסלת שתספוג היטב את הרוטב. 15 דקות עבודה מקסימום (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
פסטה מסולסלת ברוטב פסטו ברוקולי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 340 גרם פסטה מסולסלת
  • 340 גרם פרחי ברוקולי קפואים
  • 2 שיני שום
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום טריים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף גרידת לימון
  • מלח גס

אופן הכנת פסטה ברוטב פסטו ברוקולי:

1. מבשלים את הפסטה בסיר מלא מים מומלחים לפי ההוראות שעל האריזה. בסיום הבישול, מסננים את הפסטה, שומרים בצד 1/2 כוס ממי הבישול ומחזירים את הפסטה לסיר.

2. במקביל, מערבבים בקערה עמידה למיקרוגל את פרחי הברוקולי, השום ו-1/2 כוס מים. מכסים את הקערה ומחממים במיקרוגל על חום גבוה במשך 5-6 דקות, ועוצרים כל 40-50 שניות לערבוב, עד שהברוקולי רכים.

3. מעבירים את תכולת הקערה למעבד מזון, מוסיפים את עלי הבזיליקום, השמן, גרידת הלימון ו-3/4 כפית מלח גס. טוחנים היטב למחית חלקה.

4. יוצקים על הפסטה שבסיר את הפסטו ואת 1/2 כוס מי הבישול (אם הפסטה נראית יבשה, מוסיפים מעט מים). מערבבים יחד ואם הפסטה הספיקה להתקרר, מחממים מעט. מגישים חם עם פרוסות שקדים קלויים מעל ופרמזן מגוררת.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר