בקלוואה לעצלנים
בקלוואה לעצלנים (צילום: www.gimmesomeoven.com)
  • זמן הכנה20 דקות
  • רמת קושיקל
  • חלבי / פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(12 מנות):

  • 4 דפי בצק פילו
  • 1/3 כוס שמן צמחי
  • 1 כוס תערובת אגוזים קצוצים (פיסטוקים, אגוזי מלך, שקדים, אגוזי פקאן)
  • 15 גרם מרגרינה בטעם חמאה / חמאה, מומסת
  • 1/4 כוס דבש + תוספת להגשה
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • קורט מלח

אופן הכנת כוסות בקלוואה:

אאא

ציוד נדרש: 2 תבניות מאפינס עם 6 שקעים כל אחת.

1. על שיש נקי, מניחים דף פילו ומברישים בנדיבות בשמן. מעליו מניחים דף נוסף ומברישים גם אותו. חוזרים על הפעולה עם 2 הדפים הנותרים.

2. מחלקים את הבצק ל-12 ריבועים שווים בגודל כזה שכשמרפדים איתם את שקעי התבנית, יישארו שוליים בולטים. 

3. משמנים את שקעי התבניות, ומרפדים אותם בריבועי הבצק.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהבצק מקבל גוון זהוב בהיר. במהלך האפייה, מסובבים את התבנית כדי שהבצק ייאפה היטב מכל צד.

5. במקביל, מערבבים בקערה בינונית את תערובת האגוזים, המרגרינה / החמאה המומסת, הדבש, הקינמון וקורט מלח. 

6. לאחר שכוסות הפילו אפויים, ממלאים 2 כפיות מתערובת האגוזים בכל כוס ומחזירים לתנור ל-10 דקות או עד שהאגוזים ריחניים אך לא שרופים. הכי טעים להגיש מיד עם זילוף של דבש מעל, אך ניתן להמתין שיתקררו לטמפרטורת החדר ולאחסן בכלי אטום על השיש.

מקור