מרכיבים(10 מנות):
  • 10 חלמונים (מביצה מס' 1 או 2)
  • 1/4 כוס סוכר
  • 10 חלבונים
  • 1/3 כוס סוכר
  • 300 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 1 כפית קפה מגורען איכותי
  • 2 כפות ליקר או יין

אופן ההכנה:

עוגה נפלאה על טהרת השוקולד ללא קמחים וללא תחליפים. השפית אפרת ליבפרוינד מגישה אותה בפסח בתור קינוח חצי קפוא בליווי כדור גלידה ורוטב תותים

מגזין אוכל חדש לציבור החרדי. כל המתכונים למהדרין (לוגו: מגזין בופה)מגזין אוכל חדש לציבור החרדי. כל המתכונים למהדרין (לוגו: מגזין בופה)

תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או תבנית מלבנית בינונית

1. ממיסים שוקולד בבן מארי או במיקרוגל ומערבבים עד לקבלת נוזל חלק. מסירים מעל האש ומוסיפים קפה.

2. מקציפים חלמונים וסוכר במהירות גבוהה כ-8 דקות עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.

3. בקערה נפרדת מקציפים חלבונים וסוכר במהירות בינונית עד לקבלת קצף יציב.

4. מוסיפים את השוקולד המומס לתערובת החלמונים ומקציפים במהירות בינונית עד לאיחוד החומרים. מוסיפים את הליקר.

5. מוסיפים את תערובת הביצים והשוקולד לקצף החלבונים ומערבבים בעדינות, בעזרת מרית, בתנועות קיפול.

6. יוצקים 2/3 מן התערובת לתבנית ואופים כ-45 דקות בחום של 180 מעלות בתנור שחומם מראש. מוציאים ומקררים כחצי שעה.

7. את שליש המסה הנותרת מאחסנים במקרר. אחרי שהעוגה הצטננה ושקעה מעט במרכזה, ממלאים את השקע שנוצר ב31 המסה הנותרת, מיישרים ומכניסים למקפיא לשעתיים.

ניתן לשמור את העוגה בפריזר עד חודשיים. יש להוציא אותה למקרר כשעתיים לפני ההגשה

אם מכינים את העוגה בתבנית מלבנית, ניתן לחתוך אותה לאחר ההקפאה לפרוסות מלבניות אישיות.

]]>