סלפי אוכל: כשאומנות ואוכל נפגשו במטבח

אומרים שאוכל זה 'אהבה', השפית תמר לוי - מציגה סדרת סלפי חדשה. והפעם עוגה בחושה ומורכבת: אגסים שוקולד ומרציפן * לא תאמינו איזו יצירה טעימה ומפלאה. אומנות באוכל (מדור אוכל mame)

השפית תמר לוי | כיכר השבת |
מרכיבים(8 מנות):
  • מצרכים למסה:
  • 300 גרם ביצים
  • 2 גרם מלח
  • 120 גרם סוכר אינוורטי
  • מעט ת. שקדים
  • 100 גרם מרציפן
  • 100 גרם שוקולד
  • 300 גרם שמנת מתוקה
  • 120 גרם מחית אגסים
  • 120 גרם קמח
  • 80 גרם קקאו
  • 10 גרם א. אפיה
  • מצרכים לאגסים מקורמלים:
  • 8 אגסים שלמים מקולפים
  • 350 גרם סוכר
  • 30 גרם חמאה
  • 1 גרדת לימון
  • 40 גרם מיץ לימון
  • מצרכים לגנאש:
  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 300 גרם שמנת מתוקה
  • מצרכים לזיגוג שוקולד:
  • 150 גרם מים
  • 410 סוכר
  • 140 גרם אבקת קקאו
  • 280 גרם שמנת מתוקה
  • 140 גרם מסת ג'לטין

אופן ההכנה:

אוכל עושים באהבה, או שלא עושים בכלל.. זה לא רק פרסומת. לאהוב להכין אוכל, ליצור, ולהצטלם איתו מיד לאחר שהתוצר מוגמר. תמר לויי קונדיטורית ושפית בוולדוף אסטוריה, בסדרת התכונים טעימים ועשירים במיוחד. אומנות במטבח.

אופן הכנת המסה:

בסיר מרתיחים את השמנת, יוצקים למד ליטר עם השוקולד והמרציפן וטוחנים היטב עד שמתקבל גנאש. במיקסר מקציפים את הביצים סוכר אינוורטי, מלח ותמצית שקדים עד שמתקבלת הקצפה גבוהה וחזקה. מוסיפים בהדרגה תוך כדי הקצפה את תערובת השוקולד שהיא בטמפרטורה של 30 מעלות עד שמתקבלת מסה הומוגנית. מוסיפים לסירוגין תוך כדי הקצפה במהירות איטית את שאר היבשים ומחית אגסים עד שמתקבלת מסה הומוגנית. יוצקים את המסה לתבנית באופן שווה, מכניסים ארבע אגסים מקורמלים בכל תבנית. אופים בחום של 150 מעלות למשך 35 דקות.

אופן הכנת אגסים מקורמלים:

בסיר רחב מקרמלים את הסוכר לקרמל זהוב, מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב עד שנטמעת בקרמל. מוסיפים את האגסים בשלמותם ומנמיכים את האש ומבשלים את האגסים בישול חלקי (את שאר הבישול הם יקבלו בזמן האפיה) מידי פעם לערבב בעדינות ולהפוך. רק לקראת סוף הבישול מוספים את הגרדה ומיץ הלימון מכבים את האש, מסננים מהנוזל ומקררים לטמפרטורת חדר.

אופן הכנת האגסים מקורמלים:

בסיר מרתיחים שמנת מתוקה ויוצקים למד ליטר עם השוקולד, טוחנים היטב ומקררים עד שמתמצק וניתן לזילוף.

אופן הכנת זיגוג שוקולד:

בסיר מרתיחים את המים עם הסוכר, מורידים מהאש, מוסיפים את הקקאו ומערבבים היטב, מרתיחים את השמנת, מורידים מהאש, מוסיפים את מסת הג'טין ומאחדים בין התערובות בבלנדר מוט. ניתן לזגג כשזה בטמפרטורה של 30 מעלות.

הרכבת העוגה:

מזלפים מעל העוגה האפויה גבהות של גנאש (באי סימטריה) ומזגגים מעל בזיגוג השוקולד. ניתן לקשט עם דפי זהב.

]]>
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

Mame לאישה הדתית