"קצת אחר". כבד עוף עם מנגו, שזיפים וסלק
"קצת אחר". כבד עוף עם מנגו, שזיפים וסלק (צילום: מורן פינטו)
  • זמן הכנה40 דקות
  • רמת קושיקל
  • בשרי
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 2 בצלים סגולים, פרוסים
  • 4 כפות שמן
  • 400 גרם כבד צלוי
  • 1 סלק גדול חי, מקולף וחתוך לקוביות
  • 8 שזיפים מיובשים, מגולענים
  • 1 מנגו, חתוך לקוביות
  • 3 כפות רוטב טריאקי או סילאן
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

אאא

1. בסיר רחב ונמוך, מחממים את השמן, ומטגנים את הבצל הסגול. לאחר 3-4 דקות, מוסיפים את הסלק, ומטגנים יחד במשך 3 דקות.

2. מוסיפים את כבדי העוף לסיר, ומטגנים יחד תוך ערבוב והקפצה רצופים במשך 2 דקות.

3. מוסיפים את השזיפים ומערבבים הכל יחד. מטגנים עוד דקה ומתבלים במלח ופלפל שחור.

4. יוצקים על הכל רוטב טריאקי או סילאן, מטגנים יחד תוך ערבוב, מנמיכים לאש קטנה ככל האפשר ונותנים לטעמים להתאחד במשך 10 דקות.

5. סמוך להגשת המנה, מוסיפים את קוביות המנגו ומערבבים. מגישים לצד אורז או פירה או בכלים אישיים מיוחדים כמנת פתיחה.