קולסלאו כרוב שמגישים עם פיצה - להיט בשוודיה: הסלט שמשדרג את הפיצה
קולסלאו כרוב שמגישים עם פיצה (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה25 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים(4 מנות):

  • 1 ראש כרוב לבן, מגורר דק
  • 2 כפיות מלח ים
  • 1 גמבה קלויה בשמן, פרוסה דק
  • 1 בצל סגול קטן, פרוס דק
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף חומץ יין לבן
  • 1/2 כפית אורגנו מיובש
  • קמצוץ פתיתי צ'ילי יבש
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 1 כפית זרעי פרג
  • 1 כפית גרעיני חמנייה

אופן ההכנה:

אאא

1. מניחים את הכרוב המגורר במסננת גדולה, מפזרים מעל מלח ים ומשאירים 20-30 דקות. מנקזים היטב את הנוזלים ומנערים את עודפי המלח.

2. בקערה גדולה, מניחים את הכרוב המגורר, רצועות הגמבה והבצל.

3. בקערה קטנה, מערבבים את השמן והחומץ עם האורגנו, הצ'ילי ופלפל שחור עד לקבלת רוטב אחיד. 

4. יוצקים את הרוטב על הסלט, מוסיפים את זרעי הפרג ואת גרעיני החמניות, מערבבים בעדינות ומגישים - לאו דווקא - עם פיצה.