סלט בטטות צלויות בסגנון באבא גנוש
סלט בטטות צלויות בסגנון באבא גנוש (צילום: shutterstock)
  • זמן הכנה15 דקות
  • רמת קושיקל
  • פרווה
  • אהבתם? דרגו:
         
    (1-גרוע 5-מצוין)

מרכיבים:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 בטטות בינוניות, ללא פגמים
  • 3 כפות מיץ לימון טרי
  • 2 כפות טחינה מוכנה
  • 1/2 שן שום, מגוררת דק
  • מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
  • להגשה: שמן זית + סומאק / זעתר / שבבי פלפל אדום

אופן ההכנה:

אאא

כ-2 כוסות "בטטות באבא גנוש"

1. אופציה א' לצלייה: מחממים גריל חשמלי על חום בינוני גבוה, משמנים קלות את הסורגים, מניחים את הבטטות, וצולים אותן במשך 50-60 דקות, עד שהקליפה נחרכת והבשר רך וניתן לנעוץ בו מזלג בקלות.

אופציה ב' לצלייה: עוטפים כל בטטה בנייר כסף, וצולים על אש כיריים גלויה עד לריכוך מלא.

2. לאחר שהבטטות הצטננו מעט, חוצים אותן לאורך, ומעבירים את הבשר הרך למעבד מזון / לקערה עם מוט בלנדר. מוסיפים את מיץ הלימון, הטחינה, השום ושמן הזית וטוחנים עד לקבלת תערובת חלקה. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומערבבים.

ניתן להכין את הסלט 3 ימים מראש, ולשמור במקרר בכלי אטום. להגשה, מטפטפים מעל הסלט שמן זית ומפזרים סומאק / זעתר / שבבי פלפל אדום.